1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Sabır ve mücadeleyi öğreniyorlar
Sabır ve mücadeleyi öğreniyorlar

Sabır ve mücadeleyi öğreniyorlar

Mustafa Koç, Cem Hakko, Ali Sabancı, Saruhan Tan, Uğur Işık, Meral Eredenk, Caner Dikici gibi isimlerin ortak noktası deniz ve spor.

A+A-

Mustafa Koç, Cem Hakko, Ali Sabancı, Saruhan Tan, Uğur Işık, Meral Eredenk, Caner Dikici gibi isimlerin ortak noktası deniz ve spor. Yelkenden offshore'a, rüzgar sörfünden tüplü dalışa kadar iş hayatının stresini tuzlu suda atan bu isimler, sadece iş dünyasında değil denizde de mücadele ediyor

Onlar sadece iş hayatında değil denizde de kaptan köşkündeler... Kimi offshore kimi rüzgar sörfü kimi yelkenle ilgileniyor. Onlar için deniz, iyi bir öğretici. Denizden öğrendiklerini iş hayatında uygulayan patronları AkŞam Ekonomi bir araya getirdi. YKM Yönetim Kurulu Üyesi ve Big Chefs restoranlar zinciri ortağı olan Saruhan Tan, 4 yıldır offshore yarışlarına katılıyor. Moda yarışlarında kaza geçirerek teknesi parçalanıp batan Tan, 'Biz de yüzerek çıkmak zorunda kaldık' diyor. Tan için son sezon kazandığı Türkiye ve Dünya Şampiyonluğu'nun yeri başka. Tan, 'Bu sporda hızlı düşünüp, sağlıklı karar verebilme ve hızlıca uygulamaya koyma becerisini kazandım' diyor.

YELKEN SABRI ÖĞRETTİ KRİZLERDE YARDIMCI OLDU
Burger King, Popeyes ve Sbarro markalarının Türkiye’deki temsilcisi TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, geçen sene Pirat sınıfında Türkiye şampiyonu olduklarını, Avrupa Şampiyonası'na gitmek için antrenmanlara devam ettiklerini belirtiyor. Dikici, şöyle konuşuyor: 'Yelken sabrı öğretiyor. İş dünyasında sakin ve sabırlı olmak özellikle kriz anlarında işime yarıyor. Yelkende ekipteki tüm sporcuların farklı özellikleri var ve bunları değerlendirmeniz gerekli yoksa başarı mümkün değil, iş hayatında da bu geçerli.

YELKEN VE RÜZGAR SÖRFÜ YAPIYOR SPORU HAYATINDNA EKSİK ETMİYOR
Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Cem Hakko, iş yaşamının yanı sıra yaşam tarzı haline getirdiği sporla da profesyonel olarak ilgileniyor. Cem Hakko, kayak, yelken, rüzgar sörfü, ralli, karting ve Formula 3 sporları ile uğraşıyor. Hakko su sporlarının yanı sıra özellikle karting ve ralli sporlarında, gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında çeşitli ödül ve şampiyonluklar kazanmış bir isim.

SULATINDAN FOTOĞRAF ÇEKİP DENİZİ OKUYOR
Koç Holding yönetimini oğlu Mustafa Koç'a bıraktıktan sonra Nazenin adlı teknesiyle dünya seyahatine çıkan Rahmi Koç, kuşkusuz 'deniz hobisi'yle bilinen patronların en ünlüsü. Mustafa Koç da babası gibi bir deniz tutkunu Koç, tüplü dalış yapıyor. Çok iyi bir dalgıç olmasının yanı sıra sualtı fotoğrafçılığı da yapıyor. 'Ben dalmak kadar bu konularla ilgili okumayı ve araştırmayı da seviyorum' diyen Koç denize gönül verenler isimlerden biri.

DENİZ DİSİPLİNİ ÖĞRETİYOR
IŞIklar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, 90'larda tekne yarışlarını takip etmeye başlıyor ve 1998'de Türkiye'nin ilk dünya şampiyonasını organize etmeyi başarıyor. 1999-2000'de yarışan Işık, başkanlığı nedeniyle artık profesyonel olarak yarışmıyor. Işık, 'Spor disiplin gerektiriyor. Her şey düzenli olduğundan bunu özel ve iş hayatınıza yansıtıyorsunuz. Deniz dinginlik ve dinamiklik veriyor' diyor.

STRES ATMAK İÇİN SÖRF YAPIYORUM
Avivasa Genel Müdürü Meral Eredenk de iş hayatının yoğun temposu içinde 'deniz'de rahat nefes alanlardan biri. Boş zamanlarında stres atmak için sörf yapan Eredenk’in yeni gözdesi ise yelken sporu. Her yıl yeni bir şeyi öğrenmeyi kendisine hedef olarak belirleyen Eredenk'in denizle ilgili yapılacaklar listesinde ise rafting de yer alıyor.

PEGASUS'LA UÇUYOR, GÜNLÜK RUTİNİ DALARAK KIRIYOR
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı 15 yıldır dalış yapıyor ve tatil programlarını bile bu hobisine göre belirliyor. Eşi Vuslat Doğan Sabancı sayesinde dalış sporuyla tanışan ve yılın en az 10 gününü bu hobisine ayıran Ali Sabancı, yoğun iş stresini denizde atanlardan biri. Sabancı brövesini ise 1997'de aldı.

10.20110322092846.jpg

Gazeteport

 

Bu haber toplam 1002 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.