1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Samsun Limanı'na dev yatırım
Samsun Limanı'na dev yatırım

Samsun Limanı'na dev yatırım

Cey Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, kısa vadeli 25 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı.

A+A-

Özelleştirmenin ardından Samsun Limanı'nı 36 yıllığına devralan Cey Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, kısa vadeli 25 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıklayarak, Samsun'u Karadeniz'in tam teşekküllü bir aktarma merkezi yapmak istediklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Adem Güney, Samsun Limanı işletmesini Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.(Samsunport) adına 125 milyon 200 bin dolar karşılığında devralan Cey Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı'yı ziyaret etti. İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı, İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı Güney, yapılacak yeni yatırımlarla ilgili bilgi aldı. Yatırımların yeni istihdam alanları oluşturacağına dikkat çeken Güney, yatırım yapmak isteyen ve yapan tüm müteşebbislere destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Cey Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı ise, 125 milyon 200 bin dolar ödediklerini aldıkları Samsun Limanı'na kısa vadede 25 milyon dolarlık bir yatırım daha yapacaklarını açıkladı. Avcı, şöyle konuştu: "Bunun yanı sıra limanda saha düzenlemesi, ilave depo ve silo yatırımları, liman geri hizmet sahasında ki hizmet alanları, vinç ve makine ekipmanlarının da tamamını yenileceğiz. Tüm bu ilave yatırımlarla Samsun'u Karadeniz'de tam teşekküllü bir aktarma merkezi yapmak istiyoruz. Aslında Samsun, Karadeniz'in atıl kalmış ve zarar eden bir limanıydı. Biz, Karadeniz'de, Samsun'u çok iyi bir aktarma merkezi yapmak istiyoruz. Küçük tonajlı malları Samsun'da stoklayıp, oradan daha büyük gemilerle dağıtmak istiyoruz. Samsun'un Orta Karadeniz gibi geniş bir hinterlandı var. Bunları üst üste koyduğunuzda Samsun limanı geleceği bu yatırım, çok iyi olacak."

TCDD'nin 7 limanından biri olan Samsun Limanı, iki yıl önce özelleştirilmişti.

 

 

Bu haber toplam 942 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.