1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Sözleşme yarın imzalanıyor
Sözleşme yarın imzalanıyor

Sözleşme yarın imzalanıyor

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi başkanlığındaki heyetin, Mersin'e geleceği ve organizasyonun kente verilmesi ile ilgili sözleşmeyi imzalayacağı bildirildi.

A+A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yazılı açıklamasında, yaklaşık 5 yıldan bu yana Akdeniz Oyunları'nı Mersin'de gerçekleştirebilmek için çalışmalarına rağmen, bir dizi şanssızlık nedeniyle sonucun olumlu olmadığını ifade etti. Özcan açıklamasında, Yunanistan'ın ekonomik kriz nedeniyle ev sahipliğinden ayrılmasının ardından yapılan seçimlerde sevinen taraf olduklarını vurguladı.

Oyunların kente kazandırılmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da önemli katkılarının bulunduğunu belirten ve hükümet yetkililerine teşekkür eden Özcan, şöyle devam etti: ''Bu büyük organizasyonu bileğimizin hakkıyla aldık. Şu andan itibaren önemli olan organizasyonun Mersin'e verilmiş olması ve bundan sonra yapacaklarımızdır. Bu başarı kimsenin tekelinde değildir. İktidarından muhalefetine, kamu kurum ve kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine, basın kuruluşlarından sokaktaki insanına kadar bu başarı herkesindir.

Mersin, gerek coğrafi konumu ile gerekse de insanlarının spora olan ilgisi sebebiyle bu oyunları zaten hak ediyordu. Bu oyunlar sayesinde kentimiz birçok tesise kavuşacak, dünyaca tanıtımı yapılacak ve bundan Mersin kazançlı çıkacak.

Önümüzde 2 yıllık bir süreç var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Bu süre içinde bir taraftan yeni tesisler yapılırken, diğer taraftan da mevcutların eksikleri tamamlanacak. Bu zamana kadar değişik kurumların yaptığı çalışmalar da tamamlanmış olacağı için bütün caddeleri ve yolları asfaltlayarak, misafirlerimizi tertemiz ve modern bir kentte ağırlayacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.''

Akdeniz Oyunları Koordinasyon Komitesi'nin, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi başkanlığında Mersin'e geleceğini ve incelemelerde bulunacağını kaydeden Özcan, sözleşmeyi imzalayacaklarını ve bu imza sayesinde 2013 Akdeniz Oyunları'nın resmen ev sahibi olunacağını vurguladı.

"MERSİN ŞANTİYEYE DÖNECEK''

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir de yazılı açıklamasında, oyunlar sayesinde Türkiye'nin dünya genelindeki itibarının da artığını bildirdi. Mersin'in başta yatırım ve hizmet anlamında somut faydalar elde edeceğini belirten Özdemir, ''Kent, önümüzdeki 2 yıl içinde şantiyeye dönecek. Binlerce insan iş bulma imkanına kavuşacak. Oyunlar için yapılacak tesisler ve altyapı yatırımları kentin çehresini değiştirecek. Bu yatırımlar, başkalarını tetikleyecek. Mersin'in ekonomik büyüme süreci hızlanacak'' ifadelerine yer verdi.

Organizasyon kadar hazırlığın da önemli olduğuna dikkati çeken Özdemir, şunları kaydetti: ''Önümüzdeki 2 yıl boyunca Ankara'nın gözleri Mersin'in üzerinde olacak. Yıllardır her platformda dile getirdiğimiz, 'Ankara'nın Mersin'e yönelik bakış açısının değişmesi talebimiz' nihayet cevap bulacak. Hazırlık sürecinde, Ankara-Mersin el ele çalışmak durumunda kalacaktır. Merkezi hükümete bağlı kurumlar ile yerel yönetimler işbirliği yapacaklar. Mersin, uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu ve hak etmesine rağmen bir türlü alamadığı devlet desteğine kavuşacak. Akdeniz Oyunları hazırlık sürecinde, Mersin'i oluşturan dinamiklerin de bir arada çalışma istek ve becerilerinin artacağı görülecek. Bu bile başlı başına bir kazançtır.''

Oyunların kentte heyecan dalgası yarattığını vurgulayan Özdemir, Mersin'in tanıtımı açısından tarihi bir fırsat yakalandığını, bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

''HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ OLMASIN'' ÖNERİSİ

Merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise açıklamasında, bu organizasyonla Mersin'in makus talihini yenileceğini, kente canlılık kazandırılacağını vurguladı. Organizasyon sayesinde 6 binden fazla sporcu ve yardımcısının Mersin'e geleceğini ifade eden Tuna, sporcuların konaklaması için Mersin Üniversitesi yerleşkesinde 6 bin kişilik ''Oyunlar Köyü'' kurulmasının öngörüldüğünü belirtti.

Köyün kurulmasıyla konaklamaların her şey dahil sistemi kapsamında gerçekleştirilmemesi gerektiğini savunan Tuna, ''Bu sistem Mersin esnafı için her hangi bir ekonomik getiri sağlamaz. Dolayısıyla yapılması düşünülen bu tesiste her şey dahil sistemi gibi bir sistem yerine sadece konaklama olması ve diğer hizmetlerin kent içerisinden sağlanmasını sağlayacak bir model uygulanması gerektiği düşüncesindeyiz'' görüşüne yer verdi.

Tuna, Akdeniz Oyunları'na katkı sunmak isteyenlerin gönüllü olabilmesi için gerekli çağrıların bir an önce yapılması gerektiğini de kaydetti.

AA

 

Bu haber toplam 996 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.