1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. “Türkiye Kendi Doğalgazını Taşıyabilmeli”
“Türkiye Kendi Doğalgazını Taşıyabilmeli”

“Türkiye Kendi Doğalgazını Taşıyabilmeli”

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde öğrenci ve akademisyenlerle buluşan Erkan Güneştutar; “LNG Taşımacılığı ve Bölgesel Projeksiyon” konulu bir konferans verdi.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde öğrenci ve akademisyenlerle buluşan Erkan Güneştutar; “LNG Taşımacılığı ve Bölgesel Projeksiyon” konulu bir konferans verdi.

LNG pazarının genel durum değerlendirmesiyle, Türkiye’de süregelen ve planlanan projeleri anlatan Güneştutar, LNG ticaret hacminin yakın gelecekte yeniden satış işlemleriyle artacağını belirtti. Henüz Türk deniz ticaret filosunda bir LNG gemisi bulunmadığını vurgulayan Güneştutar, dünya LNG filosunun analizini yaptıktan sonra kullanılan gemi tiplerini ayrıntılarıyla tanıttı.

Türkiye’deki mevcut rafinerileri birbirleriyle ve bölge komşumuz Yunanistan ile karşılaştıran Güneştutar, önümüzdeki yıl itibariyle elinde LNG alım izni olan şirketlerin de işlem yapmaya başlayacağını söyleyerek; mevcut terminallere ek projelerin gereğini vurguladı.

Boğazlardan LNG gemilerinin geçişi konusundaki hassasiyetimiz nedeniyle Romanya, Bulgaristan ve Ukrayna’nın LNG taleplerinin de Türkiye’den geçen boru hatlarının kullanımını arttırabileceğini öngören Güneştutar, Türk denizciliğinin LNG ticaretinden fayda sağlayabilmesi için satın alma anlaşmalarının teslim koşullarının değişmesinin gerekliliğini belirtti. Yenilenecek, ya da yeni yapılacak anlaşmalarda taşınacak hacmin tamamı olmasa da bir kısmının FOB koşuluna bağlanması durumunda Türkiye’nin LNG taşımacılığına adım atabileceğini söyleyen Güneştutar, Türkiye’nin SIGTTO’ya (Society of International Gas Tanker and Terminal Operators) üye olmasının gerek ve önemini belirtti.

Ege Gaz’ın Aliağa’da olmasının DEU Denizcilik Fakültesi için bir avantaj olduğunu söyleyen Erkan Güneştutar, fakülte öğrencilerine kariyer planlarını yaparken LNG taşımacılığını göz ardı etmemelerini hatırlattı. Sözlerini sektördeki şirketler, Enerji ve Ulaştırma Bakanlıkları ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin işbirliğinden tüm ülkenin fayda sağlayacağını belirterek tamamlayan Güneştutar, konferans sonunda gelen soruları yanıtladı.

Erkan Güneştutar katılımcıların büyük beğenisini toplayan bilgilendirici konuşmasının ardından DEU Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Selçuk NAS’tan teşekkür belgesini aldı.

1.20110511181623.jpg

2.20110511181630.jpg

3.20110511181636.jpg

4.20110511181644.jpg

5.20110511181651.jpg

6.20110511181658.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.