1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yeni imar planı donduruldu
Yeni imar planı donduruldu

Yeni imar planı donduruldu

Özelleştirme ihalesi ve imar planı iptal edilmesine karşın, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın onayladığı 'Kuşadası Limanı'na daha fazla yapılaşma öngören yeni imar planı' donduruldu.

A+A-

Özelleştirme ihalesi ve imar planı iptal edilmesine karşın, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın onayladığı 'Kuşadası Limanı'na daha fazla yapılaşma öngören yeni imar planı' donduruldu. Kuşadası Ticaret Odası Salonu'nda yapılan toplantıda, 'uzlaşma için diyalog' kararı çıktı.

AK Parti Aydın Milletvekillerinin girişimleriyle Kuşadası Ticaret Odası Salonu'nda limanla ilgili gelişmelerin ele alındığı bir toplantı düzenlendi. AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Atilla Koç ve Ahmet Ertürk ile Vali Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç'ın katılımıyla yapılan toplantı öncesi kısa süreli gerginlik yaşandı. Kimin hazırladığı açıklanmayan listede adı bulunmayanlar toplantıya alınmadı. Kuşadası'nda çeşitli sivil toplum Örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 'Liman Platformu' üyeleri, Kuşadası Ticaret Odası binasına polis tarafından sokulmadı. Vali Coş'un başkanlığını yaptığı toplantıda basın mensupları da görüntü aldıktan sonra salon dışına çıkarıldı. MHP İlçe Başkanı Osman Tosun ise Kuşadası'nı ilgilendiren böylesi önemli bir toplantıya partisinin milletvekillerinin davet edilmemesine sert tepki gösterdi.

'Ortak yol bulmak için toplandık'
Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç ile Belediye Başkanı Esat Altungün alınan kararla ilgili açıklama yaptı. Müsteşar Kıraç şunları söyledi:
'Ortak bir yol bulmak için toplandık. Vardığımız ortak karara göre belediye, işletmeci firma ile bakanlığımızda 17 Aralık'ta masaya oturacak. Belediye ile İşletmeci firma ortak protokol imzalayacak. Mevcut imar planından ödün verilecek. Süreç tamamlandığında eminim Kuşadası halkının istediği bir noktaya varılacak. Bu çerçevede bakanlığımızca onaylanarak Kuşadası'na gönderilen ve askıya çıkarılan yeni imar planı dondurulacak. Herkesin uzlaştığı ve kabul ettiği bir sonuçta buluşulacak.'

'Muhatabımız işletmeci firma'
Müsteşar Kıraç, basın mensuplarının limanın ihalesinin iptal edildiğini hatırlatması üzerine, 'Özelleştirme ihalesi iptal edildi. İşletme ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) mahkemelik. Mahkeme sonuçlanıp işletme TDİ'ye devredilmediği sürece, buradaki muhatabımız işletmeci firmadır' yanıtını verdi.

Başkan Esat Altungün de, bakanlığın onaylayarak gönderdiği imar planına itirazları içeren 14 bin imzanın bakanlığa iletildiğini belirterek, 'Askıda olan plan dondurulacak. Yeni planda Kuşadası halkının hassasiyetleri göz önüne alınacak. Kuşadası turizmcisinin, esnafının vatandaşının çıkarları korunacak' diye konuştu.

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.