1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa Birliği üç maymunu oynuyor
Avrupa Birliği üç maymunu oynuyor

Avrupa Birliği üç maymunu oynuyor

Uluslararası Af Örgütü, söz konusu sığınmacılar olunca kayıtsız tutumunda ısrarcı olan Avrupa Birliği'ni eleştirdi. Örgüte göre; Avrupa Birliği, sığınmacılar hususunda insan hakları ihlali yapıyor ve aldıkları önlemler yüzünden sığınmacıların denizde

A+A-
 Uluslararası Af Örgütü, AB'nin mültecilere yönelik tutumuna dair bir rapor yayınladı. AB'nin mültecilere kapıları kapatma politikalarının eleştirildiği Uluslararası Af Örgütü raporunda, sınırlara tel örgü çekmenin maliyetinin küçümsenemeyeceğini ifade edildi. Raporda sığınmacı akınına karşı alınan önlemlerin insan haklarını ihlal ettiği vurgulandı ve AB tarafından alınan önlemlere dair örnekler sıralandı.
MALİYET 175 MİLYON EURODAN FAZLA
Af Örgütü Almanya Genel Sekreteri Selmin Çalışkan, ülkelerin sınırlarına çektikleri tel örgü ve dikenli tellere atıfta bulunarak, düzenli bir göçü sağlamadığına dikkat çekti. Raporda, üye ülkelerin sığınmacı krizi ile birlikte sınırlara toplamda 325 kilometre tel örgü çektiklerini ve bu tel örgülerin maliyetinin 175 milyon eurodan fazla olduğu belirtildi. Af Örgütü, çekilen tellerin, sığınmacıları farklı ve daha tehlikeli rotalar üzerinden, örneğin deniz üzerinden kaçmaya mecbur bıraktığını vurguladı.
Aynı raporda sadece bu yıl Ege Denizi'nde 500'ün üzerinde, Akdeniz'de ise en az 3 bin 500 insanın hayatını kaybettiğini bildirdi.
ViraHaber.com
Bu haber toplam 1469 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.