1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DZKK’nın Harbe Hazırlık Durumu Üst Seviyededir
DZKK’nın Harbe Hazırlık Durumu Üst Seviyededir

DZKK’nın Harbe Hazırlık Durumu Üst Seviyededir

Oramiral Bostanoğlu: "Deniz Kuvvetlerinin harbe hazırlık durumu üst seviyededir. Verilecek her türlü göreve hazırdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

A+A-

Selah Tersanesi'ndeki "TCG YZB. Güngör Durmuş" gemisinin suya indirilmesi töreninde konuşan Bostanoğlu, Türk Deniz Kuvvetlerinin, ulusal ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde görev yapan, dünya ve bölge barışına katkı sunan dünyanın en etkin deniz güçlerinden olduğunu söyledi.

Deniz Kuvvetlerinin, son dönemde yaşanan gelişmelere rağmen Türkiye’nin menfaatlerini kararlılıkla korumaya devam ettiğini aktaran Bostanoğlu, "Kuvvetimiz, tüm dünyada yaşanan siyasi ve askeri gelişmelere paralel olarak mevcut gücünü idame etmek ve çağın gereklerine uygun olarak geliştirmek amacıyla modernizasyon ve tedarik projelerini etkinlikle yürütmektedir.” diye konuştu.

Büyük Tonajlı Bir Denizde İkmal Muharebe Destek Gemiside Yapılacak

Oramiral Bülent Bostanoğlu, lojistik destek gücünü geliştirmek için önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, “İlk olarak iki lojistik destek gemisinin inşasını öngören proje hayata geçirildi. Yakın zamanda ise daha büyük tonajlı bir denizde ikmal muharebe destek gemisinin tedarik sürecine başlanacaktır.” dedi.

Suya indirilecek geminin yerli sistem ve cihazlarla donatıldığını belirten Bostanoğlu, ”Unsurlarımızın akaryakıt, su, yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilecek, asimetrik tehditlere karşı kendini koruyabilecek, görev ihtiyacına uygun olarak tasarlanan görev konteynerlerini taşıyabilecek, helikopter harekâtı yapabilecek ve küçük çapta cerrahi müdahaleleri icra edebilecek imkân ve kabiliyetlere sahiptir." bilgilerini verdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3358 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.