1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Ekonomik kriz ihtimali arttı"
"Ekonomik kriz ihtimali arttı"

"Ekonomik kriz ihtimali arttı"

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, "Önümüzdeki bir yıl için kriz olasılığı geçen seneye göre daha yüksek" dedi.

A+A-

Yaşar ÖZER / Vira Haber
 
Piri Reis Üniversitesi Rektörü Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Ekim ayı olağan toplantısında ekonomik kriz ihtimalini değerlendirdi. Şu an için rakam vermenin çok doğru olmadığını ve önümüzdeki yıl da büyük ihtimalle kriz olmayacağını kaydeden Erdoğan, "Bir önceki seneye göre olasılıkta yükselme saptadık. Bundan sonrası için takipte yarar var" uyarısında bulundu.

Amerika başka ülkeleri de sarsabilir
"Kısa vadeli faizleri enflasyon tetiklemesi oluşmadan yaparlarsa Amerika’yı resesyona götürebilir" diyen Erdoğan, "Bu durumda Amerika resesyona gitmemek için önlemler alırsa başka ülkeleri de sarsabilir. Bir de öyle bir durum oluyor. Yani Amerika kendini kurtarmak için hamle yapıyor, başka ülkelerde de bu sefer fon çekilmesi meydana geliyor. Bu da krize sebep oluyor. Şu anki durum ona benziyor. Avrupa Birliği’nde de bu kadar genişlemeci bir durum ve parasal imkanlar yaratıldığı halde ekonomideki büyümeyi hiçbir zaman sağlayamamış olmaları, ciddi bir sorun olarak görünüyor. Ama büyük bir krize dönme olasılığı noktasında iddialı konuşmak zor Avrupa için" ifadelerini kullandı.

Risk yönetimi konusunda Türkiye çaresiz durumda

Öte yandan “Risk yönetme konusunda Türkiye gerçekten çaresiz bir durumda” diyen Erdoğan, riskin nasıl yönetileceğini bilmek ve ya uygulamak hususunda sorunların devam ettiğini söyledi. Erdoğan, "Türkiye’nin en önemli şirketleri dahi o durumda. O yüzden biraz da işletmelerin risk yönetimine yönelmesini görmeliyiz" diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1949 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.