1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'den Yemen'e abluka, İran'a gözdağı
ABD'den Yemen'e abluka, İran'a gözdağı

ABD'den Yemen'e abluka, İran'a gözdağı

ABD donanması yetkilileri bir savaş gemisinin İran'dan Yemen'e giden silah sevkiyatlarını engellemek için bölgeye gittiğini duyurdu.

A+A-

Pentagon sözcüsü Steve Warren tarafından yapılan açıklamada bir uçak gemisi ile bir savaş gemisinin Yemen'e doğru yola çıktığını doğrularken, gemilerin İran'dan gelen silahları engellemek için bölgeye gittiği iddialarını yalanladı.

YEMEN'DE KAN AKMAYA DEVAM EDİYOR

Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarının, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi destekçisi güçleri taşıyan ambulansı hedef alan saldırısında 5 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husilerin, Taiz'de Es-Sevra Devlet Hastanesine ait bir ambulansa düzenlediği saldırıda ambulansta yaralı halde bulunan Hadi destekçisi 4 asker ile 1 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, ambulans sürücüsü ise ağır yaralandı.

Taiz'de Husiler ile Cumhurbaşkanı Hadi destekçisi 35. Tabur arasında çatışmalar sürüyor. Husiler, taburu ele geçirmek için kent içinde pek çok merkezden ilerlemeye çalışıyor.

BOMBALI SALDIRI

Bu arada Husilere bağlı militanların, Sana'nın kuzeyindeki Erhab ilçesinde, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Islah Partisi yöneticilerinden Yemen Müslüman Alimler Birliği Heyeti Başkanı Abdulmecid ez-Zindani'nin, Beytul Hanak ve Zindan köylerindeki iki evine 6 saat arayla bombalı saldırı düzenlediği bildirildi.

Saldırı sırasında Zindani'nin evinde olmadığı belirtildi.

Husiler geçen ay da Zindani'nin evine baskın düzenleyerek, evi iki saat kadar kuşatma altında tutmuş ve ardından da iki korumayı zorla alıkoymuştu.

Islah Partisi'nin "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna desteğini açıklamasının ardından Zindani de operasyona destek verdiğini duyurmuştu. Bunun üzerine Husi Ensarullah hareketi, çok sayıda parti mensubunu kaçırmıştı.

5 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan El-Beyda iline bağlı Şebve'de ABD'ye ait olduğu sanılan insansız hava aracının (İHA) El-Kaide'ye ait iki aracı hedef alan saldırısında 5 militanın öldüğü bildirildi.

Geçen yıl ABD'ye ait insansız hava araçlarıyla çoğu El-Beyda ilinde düzenlenen saldırılarda, El-Kaide örgütü mensubu olduğu iddia edilen 103 kişi ile 33 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

ABD, 2002'de eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih döneminde imzalanan anlaşmaya göre, "terör örgütü" mensubu olduğu ileri sürülen kişilere yönelik İHA saldırıları düzenleyebiliyor.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1081 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.