1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahil yolundaki çileye çözüm
Sahil yolundaki çileye çözüm

Sahil yolundaki çileye çözüm

İstanbul Boğazı’nda haftasonu keyfi yapmak isteyenlerin en büyük sıkıntılarının başında yaya ve araç yolunun yetersiz olması geliyor.

A+A-

Özellikle Pazar günleri Boğaz hattında yaşanan yaya ve araç trafiği tatil keyfini adeta çileye dönüştürüyor. Trafik ve yaya sıkışıklığının en çok yaşandığı yerlerin başında ise emirgan Sakıp Sabancı Caddesi geliyor.

KIŞ YÜZÜNDEN AKSADI

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre, İBB tarafından Emirgan Sakıp Sabancı Caddesi’ne başlatılan “Emirgan Sahil Yolu” projesinin bu soruna çare olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl başlanan çalışmaların 2014 yılı sonuna yetiştirilmesi beklenirken, sert geçen kış şartları ve yağışların fazla olması projede gecikmeye neden oldu. İşçiler ise yağışlı ve poyraz rüzgarı esen günlerde çalışmanın neredeyse imkansız hale geldiğini belirtiyorlar. Çalışmanın ilk kısmı Emirgan sahil yolunda 700 metre uzunluğunda bir bölümü kapsıyor, sahil bandındaki yaya yolunun 8 metre genişletilmesi hedefleniyor. Sahil şeridinde 2 metre genişliğinde bisiklet yolu oluşturulması planlanırken, 3 metre genişliğinde toplamda 1550 metrekarelik yeşil alan ve sahil bandı boyunca 116 araçlık kapasitesine sahip park alanının da yapılması öngörülüyor.

BALIKÇIYA ÇÖZÜM

Balık tutan vatandaşlar için de 4 metre genişliğinde, 30 metre uzunluğunda 3 adet balık tutma platformu yapılacağı belirtilirken,  11 bin 300 metrekarelik bir alanın düzenlenmiş olacağı belirtiliyor.

e1-002.jpg

e2-002.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.