1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Denizden çıkanlar görenleri şaşırttı
Denizden çıkanlar görenleri şaşırttı

Denizden çıkanlar görenleri şaşırttı

İlçede 15 dalgıcın katıldığı deniz dibi temizliğinde, sudan çok sayıda atık malzeme çıkartıldı. Bir araç lastiğinin içinden çıkan ahtapot denize bırakıldı.

A+A-

Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği tarafından Yalıkavak Mahallesi'ndeki sahilde yapılan temizliğe 15 dalgıç katıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışma kapsamında denizden araç lastikleri, içki şişeleri, cep telefonu, evsel atıklar ile çok sayıda çeşitli çöp çıkarıldı. 

Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği (BORABDER) Başkanı Mustafa Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıllara göre deniz dibinde daha az çöp çıkarttıklarını belirtti. Her yıl yaptıkları deniz dibi temizliğinin bu açıdan yararlı olduğunu öne süren Uyar, "İnsanlar daha duyarlı davranmaya başladı. İnşallah seneye hiçbir şey çıkartamayız" dedi. 

Uyar, denizden bira şişeleri ile çeşitli atık maddeler çıkarıldığını söyledi.

Manzarayı gören vatandaşlardan Arif Coşkun, çöpleri görünce şok olduğunu söyledi. Coşkun, manzaranın, insanların denizi temiz tutmadığını gösterdiğini ifade etti. 

Denizden çıkarılan bir araç lastiğinin içinden ahtapot çıktı. Ahtapot denize bırakılırken çöpler ise belediye tarafından toplandı.

_17-640x360-002.jpg

2355566080532.jpg

2356185408200.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.