1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Katar, Mısır'ı gazlıyor
Katar, Mısır'ı gazlıyor

Katar, Mısır'ı gazlıyor

Doğalgaz yüklü ikinci tanker Mısır'a doğru yola çıktı.

A+A-

Sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyan ikinci tanker Katar'dan Mısır'a doğru yola çıktı.Yaz aylarında enerji krizi yaşayan Mısır'a doğalgaz yardım vaadi çerçevesinde, 2 Ağustos'ta yola çıkan ilk tankerin ardından ikinci tanker Katar'dan Mısır'a hareket etti.
 

Söz konusu yardımın, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbe ile görevden alınmasının ardından gelmesi dikkati çekse de Katar'dan Mısır'a doğalgaz yardımı sözü askeri müdahale öncesi verilmişti.
 

Haziran ayında Katar hükümeti, elektrik ihtiyacının zirvede olduğu yaz aylarında Mısır'daki enerji krizinin hafifletilmesi için doğalgaz yardımında bulunacağını açıklamıştı. Yardım çerçevesinde Mısır'a toplam 5 tankerlik doğalgaz gönderileceği ve sevkiyatın eylül sonuna kadar tamamlanacağı belirtilmişti.


Sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyan ilk tanker, 2 Ağustos'ta gönderilmişti. Kalan 3 tankerin sevkiyatının eylül sonuna kadar tamamlanacağı belirtiliyor.Mısır ordusunun gerçekleştirdiği katliamı kınayan tek Körfez ülkesi olan Katar'ın Müslüman Kardeşler'e karşı mesafeli politika yürüttüğü ifade ediliyor.
 

Dışişleri Bakanı Halit el Atiye, ''Katar, hiçbir zaman Mısır'da belirli bir gruba yardım yapmamıştır. Yardımlar Mısır'ın geneline yöneliktir'' şeklinde konuşmuştu.
 

Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mursi'nin görevden alınmasının ardından darbe yönetimine 12 milyar dolarlık yardım paketi açıklamıştı.

 

Finansgündem

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.