1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Kocaeli'nde Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı
Kocaeli'nde Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Kocaeli'nde Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Kocaeli’ de törenler düzenlendi. 89.’su kutlanan bayram nedeniyle İzmit sahilinde, denize çiçek bırakılırken Kültür Tepesinde ise Atatürk büstüne çelenk koyuldu.

A+A-

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Kocaeli’de törenler düzenlendi. Kültür Tepesinde ki törende Kocaeli Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli Temsilciliği çelenklerinin konulmasının ardından tören başlarken İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli  Liman Başkanı İlker Tuncer, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Temsilcisi Av. Vedat Doğusel, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, törene katılanlar arasındaydı.

EGEMENLİĞİN GÖSTERGESİ

Deniz Ticaret Odası Kocaeli Temsilcisi Av. Vedat Doğusel yaptığı konuşmada, “Kocaeli gibi deniz ve liman kenti olan bu güzel şehirde siz denizcilerle olmanın haklı gururunu yaşamaktayım. Kocaeli denizcilik adına bu sene bir çok ilk başarmış bir şehir. Kocaeli’de ilk defa deniz ticaretinin bütün kollarının yer aldığı bir kongre gerçekleşti. Bu Kocaeli denizcilik misyonu adına çok büyük bir katkıdır. Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu,  yoğun çalışmalarımızla fakülte olma yolunda büyük bir adım atmıştır. Biz DTO Kocaeli Temsilciliği olarak denize gönül veren bütün insanların yanındayız. Dünya ticaretinin yüzde 80’i denizler üzerinden yapılmaktadır. Dünya’nın bütün gelişmiş ülkeleri yatırımını denize yapmaktadır. Biz üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak yönümüzü denize dönmeli ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Denizciliği Türk’ün milli ülküsü haline getirmeli ve onu az zamanda başarmalıyız. “ dedi.

ÖDÜLLER TÖRENLE VERİLDİ

Törenin ardından ise Hereke’de düzenlenen Alp Optimist Destek Kupası yarışlarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri aldı.vOptimis Genel sınıf kategorisinden dereceye giren 1.Emre Yılmaz, 2.Berkant Sarıçam, 3.Seyithan Işık, 4.Arda Toksoy, 5.Oya Cansever, Optimist Junior sınıf kategorisinden 1.Emre Yılmaz, 2.Dorul Yıldırım, 3.Yaren Güler, 4.Ata Turan, 5.Yağız Aşçıoğlu, Optimist Kız sınıfı kategorisinden 1.Oya Cansever, 2.Yaren Güler, 3.Gökçe Kayıkçı, Optimist Junior Kız kategorisinden ise 1.Yaren Güler, 2.Nazar Öztürk, 3.Ceyda Çağla Çiçek ödüllerini aldı.

Programda İzmit Marinadan açılan botlar ile, deniz şehitleri anısına denize çelenkler bırakıldı. Son olarak halk oyunları ekibinin Marina’da yaptığı gösteriyle etkinlikler son buldu.

x1-002.jpgx2-003.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.