1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kumluca balıkçı barınağı ve yat limanı için çalışmalar tam gaz
Kumluca balıkçı barınağı ve yat limanı için çalışmalar tam gaz

Kumluca balıkçı barınağı ve yat limanı için çalışmalar tam gaz

Kumluca'da yapılması planlanan ve taslak plan aşamasındaki balıkçı barınağı ve yat limanı projeleri üzerinde çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

A+A-

Kumluca'da yapılması planlanan balıkçı barınağı ve yat limanı projeleri hakkında Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve DLH 6. Bölge Müdürü İlker Çelik fikir alışverişinde bulundu.

Kumluca Belediyesi'ni ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Daire Başkanı İsa Altıntaş, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları 6. Bölge Müdürü İlker Çelik, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile bir süre görüştü.

Görüşmede, Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'ne yapılması planlanan balıkçı barınağı, Karaöz Yat Limanı ve Gavur Deresi ile Akmaz Deresi arası sahil erozyon önleme projelerinin geldiği son aşama ele alındı.

Başkan Hüsamettin Çetinkaya, üç projenin de taslak aşamasında olduğunu söyledi. Adrasan ve Karaöz projelerinin hem bölge balıkçıları hem de turizm açısından büyük önem arz ettiğini belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Kumluca sahili erozyon önleme çalışması da kıyılarımızın kıyı erozyonu nedeniyle yok olmasını önlemek için önemli. Bu çalışmalarımızda özellikle dere ağızlarına denk gelen bölgelerde çalışmaların Devlet Su İşleri ile ortak yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sayın daire başkanımız ve DLH Bölge Müdürümüz ile projelerin hızlandırılması, daha kapsamlı neler yapılabilir konularında fikir alışverişinde bulunduk."

virahaber.com

Bu haber toplam 2184 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.