1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tek başına kürekle Atlantik’i geçti
Tek başına kürekle Atlantik’i geçti

Tek başına kürekle Atlantik’i geçti

ABD’nin New York kenti sakini Victor Mooney, tek başına kürek çekerek Atlantik’i geçmeyi başardı.

A+A-

19 Şubat’ta Afrika yakınlarındaki Kanarya Adaları’ndan yola çıkan ve geçtiğimiz Cuma günü Karayip Denizi’ndeki Saint Marten adasına ulaşan Mooney’in 4800 kilometrelik mesafeyi 128 günde kat ettiği bildirildi.

Yolculuk sırasında tam 36 kilo veren gezgin, “Şimdi 64 kiloyum, tam da altıncı yedinci sınıfta olduğu gibi” esprisini yaptı. 48 yaşındaki Mooney, her gün saat dörtte uyandığını ve akşam saat 7’ye kadar kürek çektiğini anlattı. Her saatin ardından yarım saatlik mola verdiğini ifade eden gezgin, “Çoğu zaman okyanus dalgalıydı. Bazen 15 kilometre yüzdükten ve uyuduktan sonra akımın beni 25 kilometre geri götürdüğünü tespit ediyordum” dedi.

Teknesinde küçük bir gıda stoku olduğunu, ancak genellikle yakaladığı balıkla beslendiğini anlatan Mooney, yolculuk boyunca yaşadığı en korkunç anın köpek balığı saldırısı olduğunu, hayvanın teknesini ısırarak deldiğini kaydetti. Ancak gezgin, köpek balığını kovarak teknedeki deliği kapatmayı başardı.

Mooney, toplumun dikkatini AIDS sorununa çekmek ve 1983’te hayatını kaybeden kardeşini anmak için okyanusa açıldığını da sözlerine ekledi.

d2b61688d6feb99b0eddb6c42d28f1fd.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com
Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_06_29/New-Yorklu/

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.