1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Tersane-i Amire 'Dünya Mirası' oluyor
Tersane-i Amire 'Dünya Mirası' oluyor

Tersane-i Amire 'Dünya Mirası' oluyor

Osmanlı Devleti'nde donanmanın savaş gemilerinin yapıldığı ve onarıldığı Tersane-i Amire'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için başvuru yapılacak.

A+A-

Denizcilik ve Tersane Mensupları Derneği (Denizder) Başkanı Abdullah Demirdöven, Osmanlı Devleti'nde donanmanın savaş gemilerinin yapıldığı ve onarıldığı Tersane-i Amire'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Demirdöven, Tophane-i Amire binasında, dernek tarafından düzenlenen Tersane-i Amire'nin 560. kuruluş yılı etkinliğinde yaptığı konuşmada, Tersane-i Amire'nin bir eğitim yeri olduğunu dile getirdi.

Haliç Tersanesi olarak bilinen mekanın aslında "silikon vadisi" niteliğinde olduğunu anlatan Demirdöven, "Eskiden Tersane-i Amire'de sadece gemi üretmekle kalınmıyor, şehrin aydınlanması için kandil yağları, kömür de üretiliyordu. Zamanımızda böyle bir tesise başka hiçbir ülke sahip değil" diye konuştu.

Son 3 yıldır kuruluş yılı etkinliğini düzenlediklerini belirten Demirdöven, "Bu etkinliği her yıl devam ettirmek istiyoruz. Bir de Tersane-i Amire'yi UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aldırmak istiyoruz. Böyle bir yer dünya mirası olmalı. Bu konuda müracaatlarımız olacak. Tersane-i Amire'yi dünya mirası yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. Demirdöven, Tersane-i Amire'yi yaşayan bir müze haline getirmek istediklerini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 5321 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.