1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kamyoncuların Üçüncü Köprü çıkmazı!
Kamyoncuların Üçüncü Köprü çıkmazı!

Kamyoncuların Üçüncü Köprü çıkmazı!

Kamyonlar Üçüncü Köprü'den 200 liraya geçmek yerine, 17 lira olan arabalı vapur seferlerine yöneldi.

A+A-

İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolunun açılmasıyla, diğer iki köprüyü kullanmaları yasaklanan kamyonlar, Avrupa ve Asya arasındaki geçiş masrafları 200-250 lirayı bulunca Sirkeci-Harem arasındaki arabalı vapur hattına yöneldi. Kamyonlar böylece 250 lira yerine 17 liraya karşıya geçiyor. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunun açılması ve ağır tonajlı araçlara zorunlu kılınmasının ardından şoförler masrafları azaltmak için Sirkeci–Harem arabalı vapur hattına yöneldi. Bu nedenle Sirkeci-Harem arabalı seferleri uzun süredir adeta bir kamyon istilasına uğramış durumda. Yasa gereği sadece sabah 10.00 akşam 16.00 saatleri arasında şehir içine girmelerine izin verilen kamyonları, artık günün her saati feribot iskelelerinde görmek mümkün. 

Arabalı vapur kullanan kamyon şöförleri Üçüncü Köprü'nün hem uzaklığından hem de geçiş ücretlerinden şikayetçi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasının ardından kamyon ve Tırların Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kullanmaları yasaklanmıştı.

Kaynak: DHA

deniz-2.jpg

Bu haber toplam 3140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.