1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kokpitten kuleye deniz kirliliği ihbarı
Kokpitten kuleye deniz kirliliği ihbarı

Kokpitten kuleye deniz kirliliği ihbarı

Antalya-İstanbul seferini yapan THY uçağının pilotu, iniş sırasında Marmara Denizi üzerinde gördüğü denize atık boşaltan gemiyi kule aracılığıyla ihbar etti.

A+A-

İstanbul'daki havalimanlarına iniş ve kalkış yapan uçakların pilotları, sintine boşaltan gemileri ihbar ederek denizin kirletilmesine kayıtsız kalmıyor. Türk Hava Yolları'nın dün Antalya-Sabiha Gökçen seferini yapan TK-2989 sefer sayılı uçağının pilotu, iniş için yaptığı alçalma sırasında yaklaşık 900 metre yükseklikte Marmara Denizi'ni kirleten bir gemiyi fark etti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yaklaşık 10 mil açığında denizi kirleten gemiyi gören pilot, gördüğü manzara karşısında duyarsız kalmayarak durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Merkezi'ne bildirdi.

Pilot "Körfez'le Yalova ile bizim meydan arası tam ortada koordinatları şu anda bizim kuyruğumuzda kaldı" bilgilendirmesinde bulundu. Koordinatları alan kontrolör bunun üzerine durumu hemen ilgili birime iletti. Geminin makine ve kazanlarının bulunduğu bölümün altında yer alan, gemi içinden sızan sularla makine ile kazan dairelerinden akan yağ ve yakıtların toplandığı en alt kısımda biriken atıklara sintine atığı deniliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8729 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.