1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Servet Yardımcı" UEFA Yönetim Kurulu üyesi seçildi
"Servet Yardımcı" UEFA Yönetim Kurulu üyesi seçildi

"Servet Yardımcı" UEFA Yönetim Kurulu üyesi seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, 41. Olağan UEFA Kongresi'nde 34 oy alarak UEFA Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

A+A-

UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl organize edilen Olağan UEFA Kongresi'nin 41.'si Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapıldı. UEFA Kongresi'ne TFF adına Başkan Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Başkanvekili Ali Dürüst, Yönetim Kurulu üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Alaattin Aykaç ve Mustafa Çağlar ile Genel Sekreter Kadir Kardaş katıldı.

Denizcilik sektörünün yakından tanıdığı Servet Yardımcı, geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulu Üyeliği için adaylığını açıklamıştı. Oylama sonucunun açıklanması ve Servet Yardımcı'nın UEFA Yönetim Kurulu'na seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Servet Yardımcı'yı telefonla arayarak başarı dileklerini iletti.

Servet Yardımcı ile birlikte seçilen 8 üye 4 yıl süreyle UEFA Yönetim Kurulu'nda görev yapacak.

Yardımcı'nın yanı sıra; Karl-Erik Nilsson (İsveç), John Delaney (İrlanda Cumhuriyeti), Michele Uva (İtalya), Zbigniew Boniek (Polonya), Reinhard Grindel (Almanya), David Gill (İngiltere) ve Michael van Praag (Hollanda) UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi.

Servet Yardımcı kimdir?

Servet Yardımcı, 1957 doğumlu Rizeli bir armatör. Yardımcı evli ve 2 çocuk babası. Rizespor'da da yöneticilik yapan Yardımcı, 3 dönemdir TFF'de çeşitli görevlerde bulundu. Servet Yardımcı, futbol federasyonuna ilk kez rahmetli Hasan Doğan döneminde seçildi. Mahmut Özgener'in döneminde de başkanvekili oldu ve Mehmet Ali Aydınlar'ın döneminde yine yönetim kurulu üyesi seçildi. Yardımcı, aynı zamanda da Fenerbahçe kongre üyesi. AKP İstanbul eski milletvekillerinden ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı'nın kardeşi olan armatör Servet Yardımcı, başta memleketi Rize'de olmak üzere yurt genelinde yaptığı yardımlarla tanınıyor. Rize Üniversitesi'ne bağlı olan Rize Tıp Fakültesi ve birçok okul Servet Yardımcı'nın ismini taşıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3045 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum