1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. "Türkiye Denizlerinde Petrol Kirliliği ve Önlemler Paneli" DTO’da düzenlendi
"Türkiye Denizlerinde Petrol Kirliliği ve Önlemler Paneli" DTO’da düzenlendi

"Türkiye Denizlerinde Petrol Kirliliği ve Önlemler Paneli" DTO’da düzenlendi

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında TÜDAV ve Beykoz Denizciler Derneğinin düzenlediği, Deniz Ticaret Odası'nın ev sahipliğini yaptığı “Denizlerde Petrol Kirliliği ve Önlemler Paneli” 5 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirildi.

A+A-

TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk’ün açılışını yaptığı, Prof. Dr. Kasım Cemal Güven’in yönettiği geniş ilgi gören panelde, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Fuat Alarçin "Gemilerden Petrol Türevi ve Evsel Atıkların Toplanması ve Bertarafı", "İstanbul Bölgesinde Petrol Kirliliği ve Tedbirler" konusunu Beykoz Denizciler Derneği Başkanı Kaptan Bilgehan Murat Miniç, "Gemi Kökenli Petrol Kirliliği ve MARPOL Uygulamalarını" Dr. Esra Billur Balcıoğlu, "Marmara'da Petrol Kirliliği ve Miktarları" konusunu Meke firmasından Kerem Kemerli, İzmit Körfezi Kirliliğini sundular.

toplufotograf.jpg

Çevreye duydukları hassasiyet nedeniyle panele katılan Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoglu “Petrol Kirliliğine Karşı Hazırlık Stratejileri” konusunu sunarak acil durum müdahalelerinde karşılaşabilinen olası sorunları belirtti ve geliştirilmesi gereken alanlara vurgu yaptı.

Genel olarak Panelde son dönemde ülkemizde yaşanan İzmit Körfezi ve Çeşme'deki petrol yayılması ile ilgili görüş alış-verişinde bulunularak petrol kirliliğinin önlenmesi konusunda alınılabilecek önlemler konuşuldu. Ülkemizde petrol kirliliğinde acil müdahale ve kirliliğin önlenmesi, hassas ekosistemlerin haritalanması ve devlet kurumlarının aldığı önlemlerde panelde tartışıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2544 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.