1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Çanakkale feribotlarına kavuşuyor
Çanakkale feribotlarına kavuşuyor

Çanakkale feribotlarına kavuşuyor

GESTAŞ A.Ş'nin Çanakkale - Eceabat ve Gelibolu - Lapseki hattında kiralama yoluyla 10 yıl süreyle kullanacağı 4 yeni gemiden 2'sinin tamamlandığı ve Mart ayının ilk haftası Çanakkale'ye gelerek seferlere başlayacağı açıklandı.

A+A-

Çanakkale Boğazı ile adalar hattı dışında Güney Marmara'da da deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin Çanakkale - Eceabat ve Gelibolu - Lapseki hattında kiralama yoluyla 10 yıl süreyle kullanacağı 4 yeni gemiden 2'sinin tamamlandığı ve Mart ayının ilk haftası Çanakkale'ye gelerek seferlere başlayacağı açıklandı.

GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, Yalova Sefine Tersanesi'nde yapımına başlanan 4 yeni arabalı vapurdan 2'sinin tamamlandığını belirterek, "Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yapımına 15 ay önce başlanan gemilerden 2 tanesi tamamlandı. Şuan deniz üzerinde gemilerin iç aksamı ile ilgili son çalışmalar sürüyor. Bu iki gemi Mart ayının ilk haftası ilimize gelerek seferlere başlayacak. Diğer iki gemi de Haziran ayında ilimize gelecek. Gemilerimiz uluslararası standartlarda en az emisyon gazı çıkaracak kapasitede çevreye uyumlu ana makine ve ana yardımcı makinelerle donatılmış durumda. 90 araç, 400 ve 600 yolcu kapasiteli, ful otomasyon, köprü üstünden kumandalı, 360 derece köprü üstü dönebilen özelliğe sahip olan gemilerimiz bizim tarafımızdan 10 yıl süre ile işletilecek. Yeni alınan gemilerle Çanakkale'den Eceabat'a 15, Gelibolu'dan Lapseki'ye de 18 dakikada ulaşılabilecek" dedi.

Yeni arabalı vapurların 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenine katılması beklenen Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından hizmete sokulmasının planlandığını da belirten Genel Müdür Hasan Yürükçü, "Bu konuda çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Öte yandan Sefine tersanesinde yapılan gemilerden diğer ikisinin ise yüzde 65'lik kısmının tamamlandığını belirten Genel Müdürü Hasan Yürükçü, "Gemilerin her birinin günlük bize kiralama tutarı 3760 dolar olacak. 4 geminin 10 yıllık maliyeti ise 52,5 milyon doları bulacak" dedi.

Haber Fx

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.