1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Dans etti, Türkiye ceza aldı
Dans etti, Türkiye ceza aldı

Dans etti, Türkiye ceza aldı

Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu, önceki gün tarihi bir karara imza atarak, milli yüzücü Derya Büyükuncu’ya verdiği aylık 10 bin dolarlık maddi desteği yarıya indirdi.

A+A-

Derya Büyükuncu’nun başına buyruk davranışları tepki yarattı. Milli takım antrenörlerini beğenmedi, “Antrenörüm eşimdir” dedi. Programa uymayıp kafasına göre çalıştı. Haber vermeden ‘Yok Böyle Dans’a katıldı.

Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu, önceki gün tarihi bir karara imza atarak, milli yüzücü Derya Büyükuncu’ya verdiği aylık 10 bin dolarlık maddi desteği yarıya indirdi. Federasyon Başkanı Ahmet Bozdoğan, Büyüklerde Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanan tek Türk yüzücü olan Büyükuncu’nun ceza almasının nedenlerini şöyle anlattı...

Yüzme Federasyonu, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılabilecek düzeyde 14 sporcu ile sözleşme imzalayarak, her birine belli miktarlarda aylık maddi yardımda bulunmayı taahhüt etti. Bu yüzücüler içinde en önemli isim olan Derya Büyükuncu, mukavelede yer alan koşulların bazılarını yerine getirmediği için federasyonun tepkisi çekti.

Dans etti, Türkiye ceza aldı
Son olarak Show TV’de yayınlanan ‘Yok Böyle Dans’ adlı yarışma programına katılma pahasına, Dubai’deki Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda yüzmesi gereken 100 ve 200 metre sırt üstü yarışlarına girmeyen ve Türkiye’nin para cezası almasına yol açan Büyükuncu, kaprisleriyle de federasyon yönetimini çileden çıkarttı.

İstediğim saatte çalışırım
34 yaşındaki Derya Büyükuncu’nun, milli takım antrenörlerini beğenmediği, “Benim antrenörüm eşimdir, sadece onunla çalışırım” dediği; fizyoterapistleri yetersiz bulduğu; antrenörlerin belirlediği antrenman programına, “Ben istediğim saatte çalışırım” diyerek uymadığı; uluslararası şampiyonalara gidildiğinde, “Otelde tek kişilik oda isterim, başkasıyla aynı odada kalmam” diye sorun çıkardığı öğrenildi.

Uyarıldı ama dinlemedi
Milli takım antrenörlerinin ve diğer sporcuların büyük tepki gösterdiği bu durum üzerine Büyükuncu’yu uyaran Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu, olumlu bir gelişme göremeyince cezayı kesti. Dün İstanbul’da toplanan yönetim, maddi destek sözleşmesine aykırı davranışları nedeniyle Derya Büyükuncu’ya federasyonca verilen desteğin yüzde 50 oranında azaltılmasına ve idari olarak izlemeye alınmasına karar verildi. Büyükuncu, tutumunda değişiklik yapmazsa, bu kez başka cezalar gündeme gelecek.

Türkiye’nin cezasını da o ödeyecek
‘YOK Böyle Dans’ adlı programın çekimlerine katıldığı için, milli takım kafilesini Dubai’deki Dünya Şampiyonası’na götüren uçağa yetişemeyen Derya Büyükuncu, kaçırdığı uçağın bilet parasını ve daha önceden kayıt yaptırdığı yarışmalara girmediği için Türkiye’ye verilen 200 İsviçre Frank’ı para cezasını kendisi ödeyecek.
Büyükuncu, bu konuda kendisine yöneltilen eleştirilere, “Profesyonel bir sporcuyum. Dünya Şampiyonası ile Avrupa Şampiyonası arası çok yakındı. Ben Avrupa Şampiyonasını hedef aldım. Kimse sormadan, Dünya Şampiyonası’na yazdılar. Durumun nedir diye sormadılar” cevabını vermişti.

Derya’yı kaybetmek istemiyoruz ama...
TÜRKİYE Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Derya Büyükuncu’yu kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, ancak bu çabalarına karşılık alamadıklarını söyledi. Bozdoğan, sporcunun ne kendileriyle ne de antrenörleriyle sağlıklı bir diyalog kurmadığını ifade etti.

Bozdoğan, “Ben Derya Büyükuncu’yu asla kaybetmek istemem. Kendisi yüzmede 100 yılın sporcusudur. Zaten Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sayın Yunus Akgül de kendisini destekliyor. İlerlemiş yaşına rağmen spora devam etmesini takdirle karşılıyoruz. Fakat Derya Büyükuncu, milli takım antrenörlerine durumu hakkında net bilgiler veremiyor” diye konuştu.

İşte çıldırtan istekleri
• Milli takımdaki antrenörlerle çalışmam. Benim antrenörüm eşimdir, sadece onunla çalışırım.
• Hangi saatte antrenman yapacağıma kendim karar veririm, milli takım antrenörleri bu işe karışamaz.
• Şampiyonalara gidildiği zaman otelde tek kişilik oda isterim. Başkasıyla aynı odada kalmam.

Kimdir
Adı: Derya Büyükuncu
Doğum tarihi: 2 Temmuz 1976
Kulübü: Galatasaray
Başarıları: 2000 FINA Dünya Kısa Kulvar Şampiyonasında Dünya 3.lüğü, Dünya Yüzme Kupası’nda altın madalya, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda gümüş madalya.

Hürriyet

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.