1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Rusya denizaltıları için zırhlı sığınaklar inşa edecek
Rusya denizaltıları için zırhlı sığınaklar inşa edecek

Rusya denizaltıları için zırhlı sığınaklar inşa edecek

Rus Donanması, denizaltıları için su, elektrik ve buhar kaynakları ile donatılmış zırhlı sığınaklar almayı planlıyor. Her bir sığınak denizaltıyı doğal felaket, bomba ve füzelere karşı koruyacak.

A+A-

Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre barınak inşaatı bu yıl Kamçatka'daki Pasifik filosunun Vilyuchinsk üssünde başlayacak. 2020 yılında inşaat Severomorsk yakınlarındaki Kuzey filo dağıtım üslerinde başlayacak.

Eski Denizaltı Komutanı Amiral Vsevolod Khmyrov, “Sovyet yıllarında da denizaltılara uygun barınaklar yapılırdı. Örneğin, Karadeniz filosu için Balaklava'da bir dağın içine denizaltılar için revizyon tesisi inşa edildi. Bu tür tesisler hava saldırılarında güvenli bir barınak sağlamayarak hayatta kalma oranını arttırır,” şeklinde konuştu.

Sovyetler Birliği zamanında, denizaltı sığınağı projesi bir bunker olarak tasarlamıştı. Su, elektrik ve buhar kaynakları ile donatılmış betonarme borular ile dikdörtgen bir yapıda olan sığınaklar mevcuttu.

Ancak güncel projede iç mekân, düşman füzeleri ve bombalara karşı betonarme bir tavanla kaplanmış masif sütun duvarlarla bölündü.

Vira Haber

Bu haber toplam 6562 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.