1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Uzlaşma toplantıları başarısız
Uzlaşma toplantıları başarısız

Uzlaşma toplantıları başarısız

Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Liman İşletmeleri A.Ş.'nin başvurusu üzerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın hazırlanan yeni imar planını Kuşadası Belediyesi'ne göndermesi üzerine gelişen süreçte, bakanlıkta yapılan uzlaşma toplantıları başarısızlıkla s

A+A-

Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Liman İşletmeleri A.Ş.'nin başvurusu üzerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın hazırlanan yeni imar planını Kuşadası Belediyesi'ne göndermesi üzerine gelişen süreçte, bakanlıkta yapılan uzlaşma toplantıları başarısızlıkla sonuçlandı.

Kuşadası Limanı ile ilgili yeni imar planının belediyeye gönderilmesi sonrası Kuşadası Liman Platformu kurulmuş ve imar planının iptali amacıyla başlatılan imza kampanyasında 14 bin 283 imzaya ulaşılmıştı. Bu arada Kuşadası Ticaret Odası'nın girişimiyle Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin katımlıyla bir toplantı yapılmış ve uzlaşma için Ankara'da bakanlık, belediye ve şirket yetkililerinin katılımıyla toplantı yapılması kararı alınmıştı. Ankara'da 17 Aralık, 24 Aralık ve 30 Aralık tarihinde Kuşadası Belediyesi, Ege Liman İşletmeleri A.Ş. ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla üç toplantı gerçekleştirildi. Ancak son toplantıda da uzlaşma sağlanamadı.

Toplantıların olumsuz sonuçlanması üzerine bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, yapılan üç toplantıda belirli riskleri alarak gerekli adımları atmalarına rağmen uzlaşma sağlanamadığını söyledi. Bundan sonraki sürecin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın kararına bağlı olduğunu belirten Altungün, "Bakanlığın alacağı kararla birlikte hukuki süreç olayları şekillendirecek. Biz bir yandan belediye olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planının iptali için dava açtık. Bundan sonraki gelişmelerin Kuşadası'nın lehine sonuçlanması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Mücadele.com.tr

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.