1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı 10 Haziran’da başlıyor
EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı 10 Haziran’da başlıyor

EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı 10 Haziran’da başlıyor

EXPO 2017, Kazakistan’ın başkenti Astana’da başlıyor. Fuara iddialı bir stand hazırlayan Türkiye, Piri Reis’in haritasıyla ve ‘barış için enerji’ vurgusu yapacak.

A+A-

Astana’da düzenlenecek olan EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı 10 Haziran’da başlıyor. Kamuoyunda ‘Astana görüşmeleri’ olarak bilinen Suriye barış görüşmelerine ev sahipliği yapan Kazakistan’ın başkentinde üç ay sürecek fuar için Türkiye, 1.000 metrekarelik iddialı bir stand hazırladı. 115 ülkenin katılacağı EXPO’da Türkiye’de Piri Reis’in haritasıyla ve ‘sürdürülebilir enerji için küresel sinerji’ temasıyla ‘barış için enerji’ vurgusunu yapacak.

Türkiye standının tanıtımı nedeniyle Astana’da düzenlenen iftar programında konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Enerjinin merkezi Türkiye sloganı temamızın odak noktasını oluşturmaktadır” dedi. Metin, Türkiye’nin yalnızca enerjinin transfer edildiği bir güzergah değil, bölgesel enerji ticaretinin merkezi ve üretimin tüketicilere taşınmasında önemli bir aktör olduğunu da söyledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.