1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. ABD'de petrol platformunda yangın çıktı
ABD'de petrol platformunda yangın çıktı

ABD'de petrol platformunda yangın çıktı

ABD'de Kaliforniya eyaletinde boru hattından 80 ton petrolün okyanusa sızmasının ardından bir çevre kirliliği haberi daha geldi. Amerika’nın Louisiana eyaletinde bir petrol platformunda yangın çıktı.

A+A-

Amerika’nın Louisiana eyaletinde bir petrol platformunda geçtiğimiz Cuma gününün ilk saatlerinde bir yangın çıktı. Yangın haberi Amerika Sahil Güvenlik birimlerince doğrulandı.

Amerikan Sahil Güvenlik birimleri geçtiğimiz Cuma günü sabah saat 02:50 sularında Miss Katherine adlı petrol arama platformunda yangın çıktığı ihbarını aldı. Platformda bulunan 28 kişi tahliye edilirken, olayla ilgili herhangi bir ölü ya da yaralı olmadığı açıklandı.

Aynı gün sabah saat 06:00 sularında yangın tamamen kontrol altına alındı ve platform tekrar çalışılabilir duruma getirildi.

Olayda ortaya çıkan ufak çaplı petrol sızıntısı ve oluşan hava kirliliği de kısa sürede kontrol altına alındı ve yetkililer oluşan ufak çaplı çevre kirliliğinin yaban hayatı ve kıyı güvenliği açısından herhangi bir tehlike arz etmediğini kamuoyuna açıkladı.

Texas Petroleum Investment Co. adlı şirketine ait olduğu öğrenilen platformdaki yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.