1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Akdeniz'de her gün facia
Akdeniz'de her gün facia

Akdeniz'de her gün facia

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamaya göre, son bir kaç günde Akdeniz'de göçmen teknelerinin batması nedeniyle ilk belirlemelere göre en az 200 kişi kayıp.

A+A-

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), son birkaç günde Libya’dan İtalya’ya ulaşmaya çalışan teknelerin Akdeniz’de batması nedeniyle en az 200 göçmenin kayıp olduğunu açıkladı. Faciadan kurtulanlarla konuşan BMMYK, toplam üç teknenin battığını belirtti.

Reuters’ta yer alan habere göre, her biri yaklaşık 100 kişi taşıyan teknelerin batması sonucu kaybolan kişilerin hayatlarını kaybetmiş olmasından endişe ediliyor. Facianın nedeni olarak ise hava koşulları gösteriliyor. Ajans, kayıp sayısını yaklaşık 300 olarak duyurdu.

Fransız haber ajansı AFP’de ise bir teknenin battığı ve kazadan dokuz kişinin kurtularak İtalya’nın Lampedusa adasına vardığı bilgisi yer aldı. Ajans, BMMYK'nın İtalya’daki sözcüsü Carlotta Sami'nin Twitter hesabından yaptığı, "Dört gün sonunda dokuz kişi denizden kurtarıldı. Diğer 203 kişi ise boğuldu" açıklamasına yer verdi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.