1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübü SOMA 301 teknesinin yapımına başladı
Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübü SOMA 301 teknesinin yapımına başladı

Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübü SOMA 301 teknesinin yapımına başladı

Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübü Soma'da hayatını kaybeden madencilerin anısına SOMA 301 adlı 12 kişilik bir yelkenli tekne yaptırıyor. İMECE usulü yapılacak tekne 29 Ekim 2015 yılında suyla buluşacak

A+A-

Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübü anlamlı projeye imza attı. Soma’da yaşanan facianın unutulmaması adına 12 metrelik yelkenli bir yarış teknesi yapımına başlanıyor.

Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübünden yapılan açıklamaya göre; Hayata geçirilecek proje, Soma sınırları içinde, Soma’lı emekçilerin alın terinin, Soma’nın tozlarına karıştığı bir ortamda, Soma’ya belki de yeni bir iş kolu yaratacak şekilde, meslek lisesi öğrencilerin de eğitileceği, tamamen performansa dayalı 12 metrelik yelkenli yarış teknesinin imal edilmesi olarak ifade ediliyor. Soma Belediyesi ile yapılan protokole göre, teknenin imalatı için yer tahsisi Soma Belediyesi’nce karşılanacak. Tamamen İMECE usulü yardımlarla oluşacak gelirler teknenin yapımı için harcanacak. Eğer gelir fazlası olursa bu da ölen madencilerin çocuklarının eğitiminde kullanılacak.

Anadolu Denizcilik Yat ve Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Olgun imzalı yazılı açıklamada, teknenin adının SOMA 301 olacağı belirtilerek, “Şehitlerin isimleri teknede yazılı olacak, yelkenini her açtığında, gerek adı ile gerek yelkeni ile katıldığı tüm etkinliklerde “Soma” nın hatırlanmasına, ya da unutulmamasına vesile olacak, bu şekilde de, insanlarımızı bu türden kazaların olmaması için daha duyarlı olmaya yönlendirmiş olacaktır. Soma’da deniz yoktur, tekne imal edilecek donanım da yoktur. Tüm faaliyetlerini, “İMECE” usulü ile gerçekleştiren derneğimiz, deniz olmayan bir kentte, deniz aracı imal ederek, imal edilen aracı Soma ismi ile koşturarak, sürekli şekilde –UYARMA- bilgilendirme, eğitme görevlerini yerine getirmiş olacaktır.” ifadeleri yer alıyor.

Tekne projesi Mimar Tanju Kalaycıoğlu tarafından bedelsiz yapılacak olup, 29 Ekim 2014 tarihinde imal edilmeye başlanacak ve 29 Ekim 2016 yılında da denize indirilmesi planlanıyor.

Teknenin ilk kaptanı Dernek Başkanı Bahri Olgun olurken, ilk performans yarışçısı da Tanju Kalaycıoğlu ve Ali İhsan Kılıç olacak.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.