1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa sularında hadım eden balık alarmı
Avrupa sularında hadım eden balık alarmı

Avrupa sularında hadım eden balık alarmı

Güney Amerika’da yaşayan piranha ile aynı aileye mensup testis yiyen balık türü Avrupa sularında görüldü.

A+A-

Güney Amerika’da yaşayan piranha ile aynı aileye mensup testis yiyen balık türü Avrupa sularında görüldü! Amazon orijinli 90 santimetrelik Pacu cinsi yamyam balık Avrupa’da korku saldı.

Danimarka’nın İskandinavya açıklarında bir tür piranha olan Pacu balığının bulunması, erkekler arasında "alarma" geçilmesine neden oldu. Papua Gine'de "erkeklerin yumurtalıklarını yiyen balık" olarak bilinen ve bu ada ülkenin bulunduğu Pasifik Okyanusu sularında iki balıkçının ölümüne neden olan Pacu, çıplak yüzen erkeklere saldırıyor. İsveç açıklarındaki Oresound koyunda bulunan Pacu balığı, 90 santime kadar uzayabiliyor ve 25 kiloya kadar ulaşıyor.

Çoğunlukla Amazon yataklarında bulunan ve insanlarınkine benzeyen dişleriyle "koparma" işlemini mükemmel bir şekilde gerçekleştiren Pacu'ya karşı dikkatli olunmasını isteyen Danimarkalı balık uzmanı Henrik Carl, "Bugünlerde Oresound bölgesinde çıplak yüzülmesini hiç tavsiye etmiyorum. Başka Pacu'lar da bulunabilir" uyarısını yaptı. Pacu balığı 2004'te İskoçya'da 18 aylık bir erkek çocuğunun parmağını ısırmıştı. ardından İsveçli denizciler de testis yiyen balığa karşı uyarıldı.

İngiliz Telegraph gazetesini haberine göre, Güney Amerika’da her yıl yüzlerce erkeğin genital bölgesine saldıran kurbanlarının büyük bölümünü hadım bırakan 25 kiloluk balığın bölgede bir yetiştirme çiftliğinden kaçmış olabileceğini yazdı. Ulusal Deniz Güvenliği Merkezi, özellikle balıkçı ve dalgıçların suya genital bölgelerini koruyan özel kıyafetlerle girmeleri konusunda uyarı yayımladı.

virahaber.com

Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.