1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bodrum Cup heyecanı başlıyor
Bodrum Cup heyecanı başlıyor

Bodrum Cup heyecanı başlıyor

Türkiye'nin en çok büyük deniz organizasyonlarından biri haline gelen Uluslararası Bodrum Cup Yelken Yarışları'nın basın birleşimi gün içerisinde yapıldı.

A+A-

Türkiye'nin en çok büyük deniz organizasyonlarından biri haline gelen Uluslararası Bodrum Cup Yelken Yarışları'nın basın birleşimi gün içerisinde yapıldı. 25 yıldır yarışın organizasyonunu yürüten Era Yat Kulübü Başkanı Erman Aras, bu sene bayrağı turizmci Süleyman Uysal'a devredeceğini bildirerek , Bodrum'daki yarışları dünya markası haline getirdiklerini belirtti . Yarışlara 150 yat ile bin 500 kişinin katılacağı belirtildi .

Era Yat Kulübü tarafından Bodrum'da 25 yıldır yapılan ve Türkiye ile Akdeniz'in en çok büyük deniz organizasyonlarından biri olan, bu sene Palmarina ana sponsorluğunda 20- 25 Ekim tarihlerinde yapılan 26'ıncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nın basın birleşimi LVZZ Otel'de düzenlendi. Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras'ın başkanlığında yapılan toplantıya Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Süleyman Uysal, Deniz Ticaret Odası Bodrum Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, Palmarina Genel Müdürü Cenk Bircan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocair ve Barbaros Yatçılık Limited Şirketi İdare Kurulu Başkanı Barbaros Güneş yer aldı .

'DÜNYA MARKASI HALİNE GELDİ'

Bodrum'da çeyrek asırdır yapılan ve dünya markası haline gelen yarışların 25 yıldır organizasyon komitesi başkanlığını yaptığını ifade eden Erman Aras şunları belirtti :

" Yalnızca Bodrum'un değil Akdeniz ve dünyanın en mühim yat yarışlarından biri haline gelmeyi başaran Bodrum Cup Yelken Yarışları, 25 sene önce başladığında bir hayalimiz vardı. O günlerde optimist ve lazer takımlarında yarışan ve milli olan Bodrumlu çocuklarımızın ilerki zamanlarda bu organizasyonda görev alacak iş adamları haline gelişini hedeflemiştik. Şu anda bu hayalimizi gerçekleştirmenin gururunu ve onurunu yaşamakdayız . Optimist ve lazerde çok fazla mühim başarılara imza atan Süleyman Uysal'a yarışların birinci gününde çalınacak kampana çanının peşinden organizasyon komitesi başkanlığımı devredeceğim." 

İLK KEZ YUNANİSTAN'DAN beş YAT YARIŞACAK

Turizmde marka olan ilçenin bazı problemler yaşadığını açıklayan Süleyman Uysal ise şu şekilde açıkladı :

"Bodrum turizmde dünyanın markası haline gelirken, deniz ve yat turizmini geliştirmekte sıkıntılı yıllar yaşadı. Bu dev organizasyon ile sıkıntıları aşmayı başardık. Önümüzdeki hafta başlayacak yarışlara 150 yatta yaklaşık olarak bin 500 kişi katılırken, bu sene ilk defa komşu Yunanistan'dan beş yat bizimle beraber yarışacak. İleriki yıllarda bu sayının gidip artacağına inanıyorum."

PANKARTLI EYLEM YAPILACAK

Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, koyların yeterince korunmadığına dikkat çekerek "Hala Gökova'nın cenneti Mazı, Ören ve Kisebükü koylarını deniz turizmi tesisleri adı altında imara açmak için yeni yasal düzenlemeler yapılıyor. Bunlara dur demek, Mavi yolculuğun beton yığınına çevrilmesini engellemek için deniz ortasında pankartlı eylem yapacağız. Mavi yolculuk koylarının imara açılmasını protesto edeceğiz. Her fırsatta koyları bekleyen tehlikeyi anlatacağız" diye belirtti .

20 Ekim'de yapılacak olan kortej yürüyüşünün peşinden , yatlar 21 Ekim Salı günü sabahı Bodrum Kalesi açıklarından yelkenlerini açacak. son gün 25 Ekim'de 14 millik Yalıkavak Bodrum etabının peşinden aynı akşam ödüller verilecek.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.