1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Bugün Üsküdar Vapuru Faciası'nın 57. yıldönümü
Bugün Üsküdar Vapuru Faciası'nın 57. yıldönümü

Bugün Üsküdar Vapuru Faciası'nın 57. yıldönümü

İzmit Körfezi’nde 1 Mart 1958 tarihinde, çoğu öğrenci olan 600’e yakın yolcusuyla denize açıldıktan sonra fırtınaya yakalanarak batan ‘Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybeden 76’sı öğrenci 387 kişi, İzmit, Gölcük ve Karamürsel’de anıldı.

A+A-

O yıllarda İzmit’in dışında lise olmadığından, sahil şeridindeki yerleşim birimlerindeki gençler, vapurla İzmit’teki sanat okuluna ve liseye gidiyorlardı. 1 Mart 1958 günü, öğrencilerle dolu Üsküdar Vapuru, şiddetli fırtına dolayısıyla ikiye bölündü. Savaş gemileriyle bir denizaltı yardıma giderken, askerler denizden ceset topladı.

Havanın da soğuk olması nedeniyle yolcuların pekçoğu donarak, bir bölümü de boğularak hayatını kaybetti. 1 Mart Vapur İskelesi’nde düzenlenen anma törenine faciada ölenlerin yakınları ve öğrenciler katıldı. Denize çelenk ve kırmızı karanfiller bırakıldı. İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen törende de, okul bahçesinde yer alan ve faciada kaybedenlerin adlarının yazılı olduğu anıt önünde saygı duruşunda bulunuldu. Ölenlerin anısına gökyüzüne beyaz balon bırakıldı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.