1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Haluk Cecan’ın eserleri “Mavi Dünya” sergisiyle yeniden hayat buldu
Haluk Cecan’ın eserleri “Mavi Dünya” sergisiyle yeniden hayat buldu

Haluk Cecan’ın eserleri “Mavi Dünya” sergisiyle yeniden hayat buldu

Türkiye'nin ilk sualtı belgesel film yapımcısı ve fotoğrafçısı, sualtı belgeselciliği ile ülkemizi uluslararası festivallerde gururla temsil eden merhum Haluk Cecan'ın eserlerinin yer aldığı "Mavi Dünya" fotoğraf sergisi Nautilus AVM'de ziyarete açıldı.

A+A-

Haluk Cecan’ın denizlerin derinliklerindeki eşsiz eserlerin yer aldı serginin mimarı Sibel Cecan, sergideki eserlere her yaştan insanın ilgi gösterdiğini belirterek “Haluk Cecan, çocukluğundan itibaren sualtı ve denize karşı inanılmaz sevgi beslemekteydi. Babam denizlere hayatını adadı ve sualtında çektiği yüzlerce fotoğraf bulunmakta.Bu eserleri insanlara sunmak gerektiğini düşünerek bu sergiyi açma fikri doğdu. Sergide 96 tane fotoğraf yer almakta. İnsanların sergimize yoğun ilgisi oldu.Fotoğraflar her yaştan insanın dikkatini çekiyor.” dedi.

Umarım herkes denizleri babam kadar sevebilir

Haluk Cecan’ın yaptığı hiçbir işin unutulmayacağının altını çizen Sibel Cecan, sergi çalışmalarının devamını getireceklerini söyleyerek “Sergi çalışmalarımızı da devam ettirmeyi düşünüyoruz. Babamın bir lafı vardı “Ben ömrümü denizlere adadım. Bir ömür verdim” derdi. Babamın sualtına olan merakı başka bir tutkuydu. Hatta “Bir gün ölürsem mezarımı denize yapın” diye bir lafı vardı. O kadar tutkuluydu denize. Balıklar babamın en iyi arkadaşlarıydı. Babamın sualtında çektiği fotoğraflar, kameralar, aletlerin yer aldığı bir müzemiz var. Şuan için halka açık değil. Bu müzemizde kurutulmuş balıklar ve maketler de yer alıyor. Burayı tam anlamıyla müze haline getirmeyi amaçlıyoruz. Zevkli ve öğretici olacağını düşünüyorum. Umarım gerçekleştirebiliriz.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Kaptan Cousteau'su olarak anılan, Vira Dergisi’nin uzun yıllar yayın kurulunda bulunan, yerli yabancı çeşitli dergilerde yazarlık yapan, birçok okul ve kuruluşta eğitim, seminer ve konferans veren, sualtı fotoğrafçılığının önderi Haluk Cecan’ın eserlerinin yer aldığı “Mavi Dünya” sergisi Nautilus AVM'de 5 Nisan Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

kk-002.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.