1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İDO'da ikinci vukuat
İDO'da ikinci vukuat

İDO'da ikinci vukuat

İstanbul Harem İskelesi'nden hareket ettikten sonra arıza nedeniyle sürüklenen İDO'ya bağlı çalışan araba vapuru, az kalsın faciaya neden oluyordu.

A+A-

Dün akşam saatlerinde bir araba vapurunun arıza nedeniyle sürüklenmesi sonucu İstanbul Boğazı’nda tehlikeli anlar yaşandı. Alınan bilgiye göre, iskeleden saat 17.00'de 60 araç ve 53 yolcuyla hareket eden "Topkapı" araba vapuru, kısa süre sonra makine arızası nedeniyle stop etti. Rüzgarın ve akıntının etkisiyle sürüklenen vapur, iskeleye bağlı "Kaunas Sea ways" isimli geminin zincirlerine takılarak durabildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği vapurdaki yolcuları tahliye etti. Sürtünmeden dolayı küçük çapta hasar oluşan vapurun kurtarılması için Kıyı Emniyeti ekiplerince çalışma başlatıldı.

Vapur, takıldığı geminin palamar zincirinden, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti Gemi Kurtarma ekiplerinin denizden vinç yardımıyla yürüttükleri çalışmalar sonucu kurtarıldı. Motor arızası da giderilen vapur Harem iskelesine geldi ve içinde bulunan 60 otomobil burada bekleyen sahiplerine teslim edildi.

ECE SU ONLAR KADAR ŞANSLI DEĞİLDİ

Hatırlanacağı üzere 15 Mart 2015 tarihinde yaşanan araba vapuru kazası sonucunda 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz hayatını kaybetmişti. Ece Su Yılmaz’ın da içinde bulunduğu araç Sirkeci’de vapura binerken denize düşmüş ve küçük Ece, elim kaza sonucu yaşamını yitirmişti.

Virahaber.com

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.