1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. KAMADER'den "balık avı yasağı" uyarısı
KAMADER'den "balık avı yasağı" uyarısı

KAMADER'den "balık avı yasağı" uyarısı

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, halk arasında oklama olarak bilinen turna balığı ile doğal alabalık türlerinin üremeleri için avlanmasının 31 Mart’a kadar yasak olduğunu açıkladı.

A+A-

Uztürk, yaptığı açıklamada 15 Aralık’ta başlayan turna ve doğal alabalık türlerinin 31 Mart 2015’e kadar avlanılmasının yasak olduğunu belirterek, amatör olta balıkçılarını uyardı.

Gıda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 3/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümleri’ne göre, turna blığının üreme döneminde olduğunu hatırlatan Uztürk, av yasağının 31 Mart’ta, halen av yasağı devam eden doğal alabalığın da 1 Mart 2015’te sona ereceğini belirterek, yasağa uymayanlar hakkında ağır idari para cezalarının verileceğini belirtti.

Doğal Alabalık ve Turna Balığı dışında, iç sularda diğer balık türlerinin avlanılmasının ise 15 Mart 2015 tarihine kadar serbest olduğunu, sadece gökkuşağı alabalığının orman içi sular hariç yıl boyunca zaman yasağının olmadığını belirten KAMADER Başkanı Engin Uztürk, şunları kaydetti:

“KAMADER olarak, balık popülasyonunun geliştirilmesi ve sürdürülebilir avcılık bilincinin aşılanması için başta üyelerimiz olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm amatör balıkçılara yönelik, balık türlerinin korunması, yaşatılması ve bilinçli avcılık için bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Av yasağıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordine içindeyiz. Amatör balıkçıların av yasağının başlangıç ve bitiş tarihlerine, adet ve boy limitlerine uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını bekliyoruz. Yasaklara uyulması konusunun sıkı takipçisi olacağız. Temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle, ‘herkese rast gelsin’ diyorum.”

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4499 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.