1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Umuda yolculuk teknenin karaya oturmasıyla son buldu
Umuda yolculuk teknenin karaya oturmasıyla son buldu

Umuda yolculuk teknenin karaya oturmasıyla son buldu

Bodrum'da, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 24 kaçağın içinde bulunduğu çalıntı tekne, denize açıldıktan 30 metre sonra sığ bir noktada karaya oturdu.

A+A-

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 24 kacağın içinde bulunduğu çalıntı tekne, açıldıktan 30 metre sonra sığ bir noktada karaya oturdu. Yakalanan kaçaklar, polise teslim edilirken, teknenin kaçan kaptanının arandığı belirtildi.

Yalıkavak Mahallesi Paşa Limanı Mevkii'nde bugün sabah saatlerinde şüpheli bir grubu fark eden polis, kontrol etti. Yedisi çocuk ikisi kadın 24 kişinin, kaçak olduğu belirlendi. Dördü Afgan, üçü Eritre, sekizi Myanmar ve dokuzu Suriyeli 24 kaçağın, çalıntı olduğu belirlenen yaklaşık sekiz metrelik fiber tekneyle denize açıldığı, ancak 30 metre sonra sığ bir noktada karaya oturdukları öğrenildi. Sığ suda yürüyerek karaya çıktığını söyleyen kaçaklar, Yalıkavak Polis Merkezi'ne götürüldü.

Sahil Güvenlik Ekipleri de karaya oturan tekneyi kurtarıp, kıyıya çekti. Soğuktan üşüyen kaçaklar, soba başında ıslak kıyafetlerini kurutarak ısındı. Kuru pasta ve börek ikram edilen kaçakların, ifade işlemlerinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edileceği öğrenildi. Kaçan kaptanı yakalamak için çalışmalar sürerken, teknenin içinde battaniye ve can yelekleri bulunduğu görüldü.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.