1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışma ortasında kaldı: 1 asker şehit
Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışma ortasında kaldı: 1 asker şehit

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışma ortasında kaldı: 1 asker şehit

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin'de çatışma ortasında kaldı. Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi. 1 asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti. Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu, Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle Özel Harekat polisleri tarafından durduruldu. Yolda barikat tespit edilmesi üzerine Özel Harekat polisleri, bölgeye ateş açtı.

Ateşe karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları da çatışmaya katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu bu sırada iki ateş arasında kaldı. Çatışmalar sonucu bir asker şehit oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Kılıçdaroğlu CNN Türk'e olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorun yok. Çatışmanın olduğu bir alanda olumsuz tablo yaşadık. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıyla ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, "Şehit askerimize Allah'tan rahmet diliyorum" açıklamasında bulundu.

Konvoya roket atacaklardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik silahlı saldırıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Artvin Şavşat yakınlarında konvoyun geçişi sırasında roketli saldırı hazırlığı fark edildiği için çatışma yaşandığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiye göre CHP konvoyuna roketle atış yapmaya çalışan bir terörist korumalar tarafından vuruldu.

Erdoğan ve Yıldırım validen bilgi aldı

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, olayla ilgili olarak Artvin Valisi Muhterem İnce'yi arayarak bilgi aldığı belirtildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'da olayla ilgili bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bu haber toplam 2283 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.