1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Mavi bayrağı çektiler, isyan ettiler
Mavi bayrağı çektiler, isyan ettiler

Mavi bayrağı çektiler, isyan ettiler

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl sezonun ilk mavi bayrağı cennet Gündoğan Koyu'na çekildi.

A+A-

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl sezonun ilk mavi bayrağı cennet Gündoğan Koyu'na çekildi. Bu arada yapılan deniz ve sahil temizliğinde üç traktör çöp toplandı. MHP'li Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, ''Denizden çıkan bu atıkları kuşlar, martılar, balıklar atmıyor. Tatil yapanlar, burada yaşayanlar yani biz insanlar atıyoruz' dedi.

Bodrum'da turizm sezonunun ilk mavi bayrağı düzenlenen törenle Gündoğan koyuna çekildi. Gündoğan Belediyesi ve Gündoğan Kültür Sanat ve Turizm Derneği (GÜNDER) tarafından düzenlenen Mavi Bayrak törenine Belediye Başkanı MHP'li İbrahim Bilgi, dernek başkanı eski futbol federasyonu başkanlarından Kemal Ulusu, Muharrem Eskiyapan İlköğretim Okulu'nun 100 öğrencisi ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin çevreye olan duyarlılığın artması ile ilgili şiir ve makaleler okumasından sonra söz alan GÜNDER Başkanı Kemal Ulusu, denizler ve sahillerin büyük bir hızla kirlendiğini söyledi. Denizden neredeyse balık dışında herşeyin çıktığını vurgulayan Ulusu, ''Bir zamanlar ağ atıp yüzlerce kilo balık yakaladığımız bu koylarda bugün balıkçı üç kilogram balıkla zor dönüyor. Çevre, doğa ve deniz, insanın hoyratça davranması nedeniyle küsmüş durumda. Bu nedenle her yaz tatilini geçirmek dinlenmek ve denize girmek için gelenleri çevreye yönelik etkinliklere katılmaya ve sivil toplum örgütlerine üye olmaya davet ediyoruz' dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Bilgi de, denizin içinin ''adeta bir süpermarket' haline geldiğini söyledi. Bilgi, ''Denizden çıkan bu atıkları kuşlar, martılar, balıklar atmıyor. Tatil yapanlar, burada yaşayanlar yani biz insanlar atıyoruz. Bugün mavi bayrağı göndere çektik ama bakın denizden bir saat içerisinde neler çıktı. Bu hepimizin ayıbı' dedi. Cennet koylar nasıl miras alındıysa gelecek kuşaklara aynı şekilde bırakılmasının önemine işaret eden Bilgi, vatandaşları daha temiz, deniz, çevre ve doğa için düzenlenen etkinliklere aktif olarak katılmaya çağırdı. Bilgi, ''Beldede yaşayan her bireyin, burası kirli, kötü, gibi bahane üreteceği yerde bir belediye başkanı gibi hareket etmesini diliyorum' dedi.

Mavi bayrağın göndere çekilmesinden sonra yaklaşık 200 kişi sahilden, 10 dalgıç da denizden temizlik yaptı. Üç saat içerisinde üç traktör çöp toplandı. Atıklar, Gündoğan limanı iskelesinde uzun süre sergilendi.

 

Haberler

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.