1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. M/V OOCL NOVOROSSIYSK Tarabya kıyılarına teğet geçti
M/V OOCL NOVOROSSIYSK Tarabya kıyılarına teğet geçti

M/V OOCL NOVOROSSIYSK Tarabya kıyılarına teğet geçti

İstanbul Boğazı’ndan geçen M/V OOCL NOVOROSSIYSK isimli geminin kıyıya teğet geçmesi ile İstanbullular büyük tehlike atlattı.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

Dün (07 Ocak 2017)’de İstanbul Boğazı yoğun kar yağışı ve kısıtlı görüş nedeniyle 08.55 itibariyle uluslararası deniz trafiğine kapatılmıştı.

İstanbul Boğazı uluslararası deniz trafiğine kapatılmadan hemen öncesinde Karadeniz’den Marmara Denizi’ne kuzey-güney yönlü geçiş yapan M/V OOCL NOVOROSSIYSK isimli konteyner gemisi Tarabya açıklarına geldiği esnada kıyaya metreler kala teğet geçiş yaparak büyük tehlike atlattı.

oocl-novorossiysk_rotatarabya.png

Ukrayna’nın Odessa limanından kalkan 260.05m uzunluğunda ve 32.25m genişliğindeki Malta bandıralı M/V OOCL NOVOROSSIYSK isimli konteyner gemisi İstanbul Boğazı’na Kuzey yönünden giriş yaptıktan sonra boğaz deniz trafiğinin kapatılmasıyla geçişine devam etmek durumunda kaldı. 10.3 knots sürati ile boğaz geçişine başlayan konteyner gemisi Tarabya açıklarına geldiğinde seperasyon hattının dışına çıkarak ve süratinin 9.7 knots düştüğü esnada Tarabya kıyılarına metreler kala teğet geçiş yaparak büyük bir deniz tehlikesi atlattı. Yaşanılan bu deniz tehlikesi karada bulunan vatandaşlar tarafından da amatör kamera ile kayda alındı.

Boğaz geçiş seyrine devam eden M/V OOCL NOVOROSSIYSK isimli konteyner gemisi benzeri bir tehlikeyi de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü hemen geçtikten sonra Anadolu Hisarı’nın karşı kıyılarına yakın mesafede de ikinci kez deniz tehlikesini atlattı.

oocl-novorossiysk_rotaanadoluhisari.png

İkinci deniz tehlikesine de maruz kalan M/V OOCL NOVOROSSIYSK isimli konteyner gemisi daha sonra İstanbul Boğazı boğaz geçişini tamamlayarak Ambarlı Demir Bölgesi’ne demirledi. 

oocl-novorossiysk_rotaambarli.png

oocl-novorossiysk.jpg

M/V OOCL NOVOROSSIYSK bilgileri:

IMO: 9391268
MMSI: 249675000
Çağrı İşareti: 9HXJ9
Bayrak: Malta
G.R.T: 40030
DWT: 50717
Boy x En: 260.05m x 32.25m
Yapım yılı: 2009

Bu haber toplam 10947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum