1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Değirmendere faciasında ilk tutuklama
Değirmendere faciasında ilk tutuklama

Değirmendere faciasında ilk tutuklama

'TCG Değirmendere' römorkörüyle ilgili başlatılan soruşturma sürerken, olay günü havuzlama mühendisi olarak görevli olan sivil personel Önder Uğurlu'nun tutuklandığı belirlendi.

A+A-

İzmir'deki Alaybey Askeri Tersanesi'nde, yan yatıp alabora olunca 2'si sivil 8'i asker 10 personelin şehit olduğu 'TCG Değirmendere' römorkörüyle ilgili başlatılan soruşturma sürerken, olay günü havuzlama mühendisi olarak görevli olan sivil personel Önder Uğurlu'nun tutuklandığı belirlendi. İstanbul ve Gölcük tersanelerinden gelen, aralarında sivil ve askeri mühendislerin bulunduğu bilirkişilerden oluşan ekipler incelemelerini büyük ölçüde tamamladı.

Facia Alaybey Askeri Tersanesi'nde, geçen 23 Aralık'ta meydana geldi. Mersin bölgesinde görevli donanmaya bağlı 'TCİ Değirmendere' römorkörü, bakımının ardından denize indirilirken 'Y128' numaralı havuzda yan yattı. Kazada, Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu, erler; Süleyman Mert Paşalı, Fehmi Kocaman, Alican Bülbül, Semih Sözen, Serdar Baloğlu, Rıdvan Çöpçü, Yavuz Arslan, işçiler Cafer Kırbaş ve Ercan Biçer, şehit düştü.

RAPOR HAZIRLANIYOR

Türkiye'yi yasa boğan kaza ardından, İstanbul ve Gölcük tersanelerinden gelen, aralarında sivil ve askeri mühendislerin bulunduğu bilirkişilerden oluşan ekiplerin incelemelerini büyük ölçüde tamamladıkları ifade edildi. Ekibin, geminin iç bölümlerine henüz giremediği kaydedildi.

HAVUZLAMA MÜHENDİSİ TUTUKLANDI

Kazayla ilgili askeri savcının başlattığı soruşturma kapsamında, olay günü havuzlama mühendisi olarak görev yapan sivil personel Önder Uğurlu'nun tutuklandığı belirtildi.

ŞEHİT AİLELERİNE MADDİ DESTEK

Tersane personeli ve Türk Harp-İş Sendikası İzmir Şubesi'nin desteğiyle şehit yakınlarına destek olmak amacıyla bir miktar para yardımında bulunulduğu bildirildi.

Sendikanın İzmir Şube Başkanı İrfan Akgönül, askeri savcının faciayla ilgili gerekli soruşturmayı yürüttüğünü dile getirerek, "Sivil ve askeri mühendisler, konuyu inceliyor ve askeri savcılık gereken her şeyi yapıyor. Ailelerin yanındayız, şuan bir ihtiyaçları yok. Bu ne ilk ne de son kaza olacaktır. Ağır sanayide kazalar maalesef yaşanıyor. Ancak bir kusuru olan varsa veya sorumlu kimse elbette bunun cezasını çekecektir. Biz 10 evladımızı yitirdik, evet onlar geri gelmeyecek, ancak başka ölümlerin yaşanmaması için kazalar en aza indirilebilir" dedi.

"DAHA BÜYÜK FACİA YAŞANABİLİRDİ"

Römorkörün devrilmesi sırasında, havuzun yan duvarlarına çarpması durumunda, havuzun da batabileceğini ve daha büyük bir facianın yaşanabileceğini vurgulayan Akgönül, şöyle konuştu:

"Bir geminin dalış yapması kolay değildir. Havuzlama mühendisi, iş güvenliği uzmanları ve gemi komutanı koordineli karar verir. Gerekli önlemler alındıktan sonra gemi dalış yaptırılabilir. Ben kasıt olduğunu düşünmüyorum, burada bir kusuru olan varsa da mutlaka ortaya çıkartılacaktır. Biz buna inanıyoruz. Gerekli hassasiyet gösteriliyor. Bu olay Türkiye ve dünya literatüründe olmayan bir şey. İlk kez yaşanan bir durum. Ayrıca, işçilerimizin adına bizler de sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Şuan onunla ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Başka canların yanmaması için sorumluların da bulunup cezalandırılması gerekiyor."

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 957 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.