1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. MSKÜ Su Ürünleri'ne gemi hibe edildi
MSKÜ Su Ürünleri'ne gemi hibe edildi

MSKÜ Su Ürünleri'ne gemi hibe edildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi'ne, 24 metrelik "Rota 48" adlı bir araştırma gemisi hibe edildi.

A+A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi'ne, 24 metrelik "Rota 48" adlı bir araştırma gemisi hibe edildi. 1992 yılında kurulan ve ilk öğrencilerini 2004-2005 öğretim yılında alan fakülte, bünyesinde üç profesör, sekiz doçent, 11 yardımcı doçent, 16 araştırma görevlisi ve 13 idari personelle hizmet veriyor. 300'e yakın öğrencisi bulunan fakülteden, şimdiye kadar 250'ye yakın lisans ve lisansüstü mezun oldu.

MKSÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar, Muğla'nın turizmde olduğu gibi su ürünleri konusunda da dünyada tanındığını belirterek, "Ülkemiz, su ürünleri yetiştiriciliğinde birinci sırada. Avrupa ülkelerinde tüketilen her dört balıktan birisi Muğla’dan gönderilmesine rağmen son birkaç yıldır öğrencilerin fen bölümlerine göstermiş olduğu ilgisizlikten, kendi fakültelerimiz de nasibini aldı. Lisans eğitiminde birçok bölümde olduğu gibi fakülte öğrenci kontenjanlarının dolmamasına rağmen yüksek lisans ve doktora kontenjanlarına oldukça rağbet görüyoruz. Bunun başlıca sebepleri arasında vakıf üniversitelerinin hızla artması, öğrencilerin büyük şehirlerde üniversite okuma istekleri olması, lise son sınıf öğrencilerinin yoğun olarak sözel ağırlıklı olması bulunuyor." dedi. Dekan Baygar, kontenjan sıkıntısının ek yerleştirme sonucu ve kısa bir süreçte çözüleceğini ümit ettiğini belirterek, "Ülkemiz ve dünya su ürünleri üretiminin lokomotifi olan Muğla’da, su ürünlerini tercih etmek isteyen öğrenciler son derece güzel bir kampüste öğrenim görmelerinin yanısıra yerleşke içerisinde yer alan kütüphane, açık ve kapalı spor salonları, yüzme havuzu, kafeteryalar, tiyatro, konser, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinden de yararlanabilecekleri, aynı zamanda sadece bir iki saatlik mesafede bulunan Milas-Bodrum'daki deniz balıkları üretim ve işleme tesislerinde ve Fethiye’de bulunan alabalık üretim işletmelerinde uygulama ve staj imkanları ile mesleki bilgi, görgü ve becerilerini arttırmalarının yanında, gelecekte de buralarda su ürünleri mühendisi olarak çalışma imkanı bulabilirler." diye konuştu.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve öğrenci uygulamalarında kullanılmak üzere fakültelerine bir gemi hibe edildiğini kaydeden Prof. Dr. Baygar, "Bu gemiyle daha yoğun olarak öğrenci uygulamalarını ve bilimsel çalışmaları yürüteceğiz. Bunun yanında önümüzdeki günlerde Milas’ta oluşturulacak Deniz Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimi'nin de hizmete geçmesiyle daha donanımlı öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu gelişmelerin yanında Muğla’da faaliyet gösteren su ürünleri işletmeleriyle ortaklaşa görüşmelerde bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan protokollerle sektörde çalışmak isteyen, hedeflerini bilen öğrencilerin, daha öğrencilikleri bitmeden işleri hazır hale getirilecek. Fakülte öğrencilerinin, kendi seçecekleri işletmelerde staj ve uygulama yaparak eksiklerini tamamlayıp ilgi duydukları alanlarda işletme temsilcileriyle karşılıklı biraraya gelip daha okulları bitmeden piyasa şartlarının üstünde iş bağlantıları yapmaları için gerekli bağlantıların altyapısı oluşturuldu" dedi.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.