1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, nükleer denizaltıdan Zirkon füzesi fırlattı
Rusya, nükleer denizaltıdan Zirkon füzesi fırlattı

Rusya, nükleer denizaltıdan Zirkon füzesi fırlattı

Rusya Savunma Bakanlığı, Zirkon isimli hipersonik füzeler için yeni bir test gerçekleştirdi. Severodvinsk isimli nükleer denizaltıdan fırlatılan füzelerin hedefi vurduğu açıklandı.

A+A-

Rusya, Zirkon isimli hipersonik güdümlü füzesini bu kez bir nükleer denizaltıdan denedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'rakipsiz bir yeni nesil silah' diye nitelediği füzenin, hedefi başarıyla vurduğu belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, füze fırlatma denemesinin Severodvinsk isimli nükleer denizaltıdan yapıldığı belirtildi. Buna göre, Barents Denizi'nde konuşlu denizaltıdan fırlatılan hipersonik füze, hedefini vurdu.

Karanlıkta yapılan denemenin görüntüleri bakanlığın Twitter hesabından paylaşılırken, "Zirkon füzesinin bir nükleer denizaltından deneme fırlatışı başarılı oldu" denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, aynı füzeyi temmuz ayında da bir savaş gemisinden fırlatarak deneme gerçekleştirmişti.

Rusya'nın yeni nesil hipersonik füzeleri hız, manevra kabiliyeti ve uçuş yüksekliği açısından son derece gelişmiş addediliyor.

Putin 2018 yılında bir dizi yeni hipersonik silah yapma planlarını açıklamış, bu silahların dünyanın neredeyse her noktasını vurabileceğini ve Amerikan yapımı füze savunma sistemlerine yakalanmayacağını savunmuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 6722 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.