1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tekkeköy Tersane alanı neden atıl kaldı?
Tekkeköy Tersane alanı neden atıl kaldı?

Tekkeköy Tersane alanı neden atıl kaldı?

Bir dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın övündüğü tersane alanında davalık olduğu ortaya çıktı. Tersaneye ilk yatırımı yapan Atilla Makine'nin sahibi Hüseyin Atilla, arazi bedel davası açtıklarını açıkladı

A+A-

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde 11 yıl önce hayata geçirilen tersane alanında sadece bir yatırımcı bulunuyor. Tersane alanı ile ilgili geçmişte yatırımın 15 bin kişiye iş kapısı olacağı vaadiyle bir dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından gündeme getirilse de istenilen istihdam sağlanamadı.

Samsun Vali Osman Kaymak ise yanlış planlamaya dikkati çekerek, "Bugün 150 milyon liralık yatırım, doğru planlama yapılmış olsaydı  atıl kalmazdı "açıklaması yapmıştı. Tersane alanına ilk yatırımı yapan Atilla Makine İnşaat şirketi sahibi Hüseyin Atilla'nında arazi bedel davası açtığı ortaya çıktı.

Tersane alanına 2011'de ilk yatırımı yapan Atilla Makine İnşaat Şirketi Sahibi Hüseyin Atilla, 31.5 milyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlattı. Tersane alanda arazi bedelinin yüksek olması nedeniyle yatırımcıların zorlandıklarını belirten Atilla, "Bu tersaneye neden  yatırım yapılmıyor deniliyor. Costal deresinin karşı tarafında Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait arazilerin metrekare bedel fiyatları 60 liradan satılırken, tersane alanında 270 lira isteniyor. 250 dönüme yatırım yapmak  isteyen bir yatırımcıdan 67 milyon lira arazi bedeli isteniyor. Ayrıca tersane alanı batalık durumda. Alanda taranması gereken 3 milyon metreküp kum var.Yatırımcıdan arazi bedelinin yanı sıra alan taraması, liman enerji hattı, ve liman için usturmacaların  yapımı  isteniyor. Bu yatırım maliyetlerini yukarıya çıkarıyor. Milli Emlak Müdürlüğü'ne de kimse neden tersane alanında fiyatların yüksek tutulduğu sorulmuyor?" dedi.

TERSANE ALANINDA ARAZİ BEDELLER YÜKSEK

Tersane alandaki fiyatların Karadeniz'de tersane olmaması nedeniyle İstanbul ile eş tutulduğunu öğrendiğini belirten Atilla, "Burada savunma sanayi yatırımı için yer öneriyorlar. Burada yüksek maliyetler nedeniyle kimse kolay kolay gelmez. 2 tane yatırımcı hazırda bekliyor ancak yüksek maliyetler nedeniyle yatırımlarını planda tutuyorlar. Biz bakanlık desteği ile arazi kullanımını aldık. Şimdi arazinin tapusunu almak istiyoruz. Arazi bedeli olarak Costal deresinin karşısında metrekare fiyatı 60 lirada olan bedelden hesap yapılmasını istiyoruz. Costal Deresi'nin Tersane alanı kısmında metrekare fiyatlarının 270 lira olmasına itiraz ettiğimiz için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Davanın sonucunu bizim gibi yatırımcılarda takip ediyor. Tersane alanına maliyetlerin yüksek olduğu için yatırımcı gelmiyor. Bunun  böyle bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Samsun Halk

Vira Haber

Bu haber toplam 11246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.