1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni yıldızı ‘Görünmez Müzisyenler’
Yeni yıldızı ‘Görünmez Müzisyenler’

Yeni yıldızı ‘Görünmez Müzisyenler’

‘Leonardo: Evrensel Deha’, ‘Minyatür Odalar’ gibi birçok ses getiren sergiye ev sahipliği yapan Rahmi M. Koç Müzesi’nin yeni yıldızı ‘Görünmez Müzisyenler’…

A+A-

‘Leonardo: Evrensel Deha’, ‘Minyatür Odalar’ gibi birçok ses getiren sergiye ev sahipliği yapan Rahmi M. Koç Müzesi’nin yeni yıldızı ‘Görünmez Müzisyenler’…

Rahmi M. Koç Müzesi’nde görülmeye değer bir sergi; Görünmez Müzisyenler
Belçikalı vakıf Automatia Musica Foundation bünyesindeki 250 mekanik müzik kutusundan özenle seçilen 80 parçanın yer aldığı ‘Görünmez Müzisyenler’ sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde açıldı. Avrupa ve Kuzey Amerika’da 12’den fazla ülkede üretilen parçların yer aldığı sergi 29 Mayıs’a kadar görülebilir.

Sergilendiği tüm ülkelerde büyük beğeni ile karşılanan, Avrupa müzik kültürünün önemli bir parçası ünlü ‘Görünmez Müzisyenler’ (Invisible Musicians) sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçilerle buluşuyor. Sergi, Belçikalı vakıf Automatia Musica Foundation Uluslararası Sergiler Direktörü Scarlett de Fays ile Belçika’nın Türkiye Başkonsolosu Françoise del Marmol’ün katılımıyla gerçekleşen basın toplantısının ardından ziyarete açıldı.

Automatia Musica Foundation’ın ‘mekanik müzik bilincinde bir yolculuk’ ana fikriyle biraraya getirdiği koleksiyonda müzik otomasyon sistemleri ve mekanik enstrümanlar, 1750’lerden günümüze müzik tarihini, mekanik ve mühendislik ağırlıklı yanıyla yansıtıyor. Aletlerin kusursuz biçimde çalışır durumda olması da dikkat çekiyor. Sergideki 80 laterna, org ve birçok farklı müzik kutusu ile mekanik müzik aletleri, vakıf bünyesindeki süslemeleriyle dikkat çeken 250 parçalık dev koleksiyon arasından seçildi.

2 milyona yakın ziyaretçi
Belçika, Tayvan, Lüksemburg, Malezya, Singapur, İspanya, Portekiz, Fransa, Yunanistan, Meksika, İtalya ve Fas gibi Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’da 25 ayrı şehirde 1995 yılından bu yana gerçekleşen sergi bu yıl Türkiye’de. Bu güne dek 1 milyon 880 bin kişinin ziyaret ettiği oserginin Türkiye’de bu rakamı çok daha artırması bekleniyor. ‘Görünmez Müzisyenler’ diğer ülkelerde daha önce ‘18. yy’da Salon’, ‘Sokakta… Panayırda…’, ‘Manuel Zamanlar’, ‘Orkestrasyon ve Benzersiz Senfoni’ gibi geleneksel başlıklarla sergilendi.

dsc_1804.jpg

dsc_1804.jpgdsc_1826.jpg

dsc_1873.jpg

dsc_1939.jpg

dsc_2005.jpg

4.20110224165320.jpg

Virahaber

 

 

 

Bu haber toplam 1023 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.