1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Cook Adaları’ndan ‘Kırım’ yasağı
Cook Adaları’ndan ‘Kırım’ yasağı

Cook Adaları’ndan ‘Kırım’ yasağı

Cook Adaları Hükümeti ,Ukrayna tarafından yabancı gemilere kapatılan Kırım limanlarına girmesini yasakladı. Yasağı delen gemilerin tescili iptal edilecek.

A+A-

Cook Adaları Hükümeti, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletleri’n Kırım’ın işgaline ilişkin uyguladığı yaptırımlara katıldı.

Cook Adaları Hükümeti, Avrupa Birliği ve BM’nin Kırım’ın işgaline ilişkin uyguladığı yaptırımlara katılarak bayrağı altında faaliyet gösteren gemilerin Ukrayna tarafından yabancı gemilere kapatılan Kırım limanlarına girmesini yasakladı.

16 Ekim tarihinde Cook Adaları bandıralı gemileri sahiplerine ve işletmecilerine konuyla ilgili mektup gönderen Cook Adaları Hükümeti’nin açıklamasında, “Söz konusu bildirinin yayınlama tarihinden sonra, Kırım limanlarını veya sularını ziyaret ettiği tespit edilen gemilerin ülkedeki tescili iptal edilecektir.” denildi.

Bilindiği gibi Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul etmesinden sonra, ulaştırma şirketlerinin, işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklandı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu normların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanabilir.

Vira Haber

Bu haber toplam 3003 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.