1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Dişi ahtapotun trajedisi : Öldüren doğum
Dişi ahtapotun trajedisi : Öldüren doğum

Dişi ahtapotun trajedisi : Öldüren doğum

Doğa bile çifte standarta sahip. Babalar aylak aylak geziyor, anne yavruları dünyaya gelsin diye açlıktan kendi kolunu yiyip sonunda da ölüyor! Ne ala iş bölümü! Denizde bile eşitlik yok!

A+A-

Vira Deniz Kültür Dergisi

Kabuksuz bir kafadanbacak olan dişi ahtapot, neslini devam ettirmek için ölür. Kayalar üstünde kollarıyla sürünerek ve suyu hunisinden püskürterek hareket eden bu 8 bacak, çiftleştikten sonra bir oyuğa yerleşir ve orada yumurtlar. Yumurtalarını yuvanın tavanına çengelle asar gibi dizdikten sonra da ölümcül bir kuluçkaya yatar.

Kuluçka sürecinde yumurtalara sürekli su pompalayarak temiz kalmalarını sağlayan anne ahtapot, karnını doyurmak için bile yuvasını terk etmez. Açlığa dayanamayacak duruma geldiğinde ise son çare olarak kendi kollarını yer. Ancak bu süreç onu öylesine bitkin düşürür ki, tüm yavruları yumurtadan çıkana kadar can verir. Buna rağmen ölü bedeni yavrularına besin kaynağı olmaya devam eder. Sonuçta hiçbir anne ahtapot yavrularının büyüdüğünü göremez.

Baba ahtapotlarsa bu arada günlerini gün etmekle meşguldür… İnsan denilen vahşilerin tabağında salata olmadılarsa elbet!

ViraHaber.com

Bu haber toplam 18209 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.