1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. DTO meclisinde İstanbul Tahkim Merkezi sunumu
DTO meclisinde İstanbul Tahkim Merkezi sunumu

DTO meclisinde İstanbul Tahkim Merkezi sunumu

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nda 2016 yılının son meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda İstanbul Tahkim Merkezi ile ilgili yapılan sunum dikkat çekti.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aralık ayı olağan meclis toplantısı, DTO'nun Fındıklı'daki merkezinde gerçekleştirildi. DTO Meclis Başkan Yardımcısı Faruk Ürkmez'in başkanlığını yaptığı toplantıda Prof. Dr. Ziya Akıncı'nın İstanbul Tahkim Merkezi hakkında yaptığı sunum dikkat çekiciydi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atanan Ahmet Selçuk Sert'in konuk olarak katıldığı toplantıda, meclis üyeleri sektörle alakalı sorunları dile getirdi. Üyelerin ardından konuşma yapan Ahmet Selçuk Sert, denizcilik anlamında hiçbir dönem olmadığı kadar güçlü bir ekibe sahip olduklarını belirterek, 2017 yılından umutlu olduğunu söyledi.

sert.jpg

Prof. Dr. Ziya Akıncı'dan sektöre 'İstanbul Tahkim Merkezi' çağrısı

İstanbul Tahkim Merkezi ile ilgili sunum yapan Prof. Dr. Ziya Akıncı ise, sektöre konuyla alakalı önemli bilgiler verdi. İstanbul Tahkim Merkezi'ne yapılan başvurularda ortalama 5-6 ay içinde karar çıktığını belirten Akıncı, şirketler arasındaki ihtilaflarda, mahkeme yerine İstanbul Tahkim Merkezi'ne başvurulması durumunda, şirketlerin ciddi bir kar elde edeceğini söyledi. İstanbul Tahkim Merkezi'ne, mahkemeye ödenen harçların ortalama %10'u oranında bir ücret ödendiğini kaydeden Akıncı, "Bizim en büyük rakibimiz Dubai. Sizler ise bu tip ihtilaflarınızı büyük oranda Londra'da çözüyorsunuz. Ama Londra Tahkimi İngiliz hukukuna bağlı. Bu yüzden danışmanlık ücretleri gibi ek ücretlerle çok ciddi maliyetlere sebep oluyor" diye konuştu.

İstanbul Tahkim Merkezi'nin milli bir tahkim olduğunu ve meseleleri Türk hukuku ekseninde çözmesinden dolayı sektör için karlı olacağını söyleyen Akınca, aynı zamanda son derece güvenilir olduğunu ifade etti. Akıncı, denizcilik sektörüne İstanbul Tahkim Merkezi'ni tercih etmeleri hususunda çağrıda bulundu. Akıncı'nın ardından söz alan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan da, İstanbul Tahkim Merkezi'ni sektör temsilcilerine tavsiye etti.

Kalkavan'dan anlamlı yeni yıl mesajı: "Sevin, sevilin"

Toplantıda son konuşmayı yapan Metin Kalkavan, meclis üyelerinin dile getirdiği problemlere kısa cevaplar verdi. Konuşmasını anlamlı bir yeni yıl mesajıyla noktalayan Kalkavan, bir tebrik kartının üzerindeki fotoğrafı ve verdiği mesajı paylaştı. Kartın üzerinde 80-85 yaşlarında bir çiftin fotoğrafının olduğunu söyleyen Kalkavan, mesajın ise şöyle olduğunu açıkladı: "Yeni yıl senden hiçbir şey beklemiyorum. Sadece sevdiklerimi benden alma." Sevdiklerimiz, vatan ve millet söz konusu olduğunda her şeyin teferruattan ibaret olduğunu söyleyen Kalkavan, "O yüzden sevin, sevilin" diyerek sözlerini noktaladı.

kalkavan-001.jpg

meclis.jpg

Bu haber toplam 3890 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.