1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. ABD, Sualtı LNG Terminali inşa ediyor
ABD, Sualtı LNG Terminali inşa ediyor

ABD, Sualtı LNG Terminali inşa ediyor

ABD'nin New York ve New Jersey kıyılarında yeni bir doğalgaz terminali inşa etme planı birçok tartışmayı da beraberinde getiriyor. Liberty Doğalgaz firması, Jones Beach sahilinden 19 mil açıkta ve 600 milyon dolara mal olacak sualtı doğalgaz depolama lim

A+A-

Proje sayesinde talebin yüksek olduğu aylarda New York ve çevresinin doğalgaz ihtiyacı karşılanacak. İş ve işçi grupları bu planı yaklaşık 800 kişilik istihdam sağlaması nedeniyle destekliyor.

Ancak, çevreciler ve bazı resmi yetkililer Amerika'nın yurt içinde üretilen doğalgazının bu şekilde değerlendirilmesinin tehlikeli ve gereksiz olduğunu düşünüyor. Limanın aslında Amerika’da çıkarılan kaya gazının ihracatı için kullanılabileceği görüşünü benimsiyor.

Liberty Doğalgaz firması, gaz ihracatı için herhangi bir planlarının olmağını belirtiyor. Yetkililer Doğalgaz Su Altı Limani Projesinin, sadece dagitim ve ithalat icin projelendirildigi belirtilip,  projede  gaz ihraç etmek icin gerekli olan soğutma ekipmanı ve teknolojiye sahip olunmayacağını teyyid ettiler .Yetkililer projenin ekipmanının sadece doğalgaz servis etmek için kullanılabilecek şekilde yapılacağını , Sualtı Dogalgaz Limanı’nın eyalet ve federal hükümetten de ihracat izni alamayacağı görüşünü belirttiler.  

Proje şu anda US Coast Guard ve ABD Denizcilik İdaresi tarafından inceleme aşamasında. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.