1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. "Alsancak Limanı'nı vatandaşa soralım"
"Alsancak Limanı'nı vatandaşa soralım"

"Alsancak Limanı'nı vatandaşa soralım"

Socar Türkiye’nin CEO’su Kenan Yavuz, limanın yük gemilerine kapatılarak sadece kruvaziyer limanı yapılması önerisiyle ilgili İzmir’de kamuoyu yoklaması yapılmasını istedi.

A+A-

Socar Türkiye’nin CEO’su Kenan Yavuz, limanın yük gemilerine kapatılarak sadece kruvaziyer limanı yapılması önerisiyle ilgili İzmir’de kamuoyu yoklaması yapılmasını istedi.

İzmir Alsancak Limanı'nın yük gemilerine kapatılarak sadece kruvaziyer limanı olması önerisi tartışma yaratan Socar Türkiye'nin CEO'su Kenan Yavuz, bu görüşünün İzmir kamuoyu tarafından tartışılması gerektiğini belirtti. Yeni Asır'ın haberine göre Yavuz, "Liman için kamuoyu yoklaması yapalım. Kent merkezinin en değerli noktasının İzmir halkı açısından en doğru şekilde kullanılıp kullanılmadığını tartışalım. Kentin gelecek vizyonu, güzelliği, lojistiği açısından yeni bir tartışmaya ihtiyaç var. Kent bunu oluşturulacak bir fikir platformunda tartışmalı" dedi.

Fikir platformu

Kentte yaşayanların liman alternatiflerini görmelerini ve tartışmalarını sağlamak için bir fikir platformu oluşturulması önerisinde bulunan Yavuz, esnafın, sivil toplum örgütlerinin ve halkın ne düşündüğünü açıklaması gerektiğini söyledi. Yavuz, "Kamuoyu yoklaması yapalım. Daha fazla görüşün bir platformda tartışılmasını sağlayalım. Kentin geleceği için bir demokrasi örneği de olur" diye konuştu.

Alsancak Limanı'nın uzun yıllardır önemli fonksiyonları yerine getirdiğini ama artık misyonunu tamamladığını dile getiren Yavuz, "Liman misyonunu tamamladı. Çünkü artık alternatifi var. Nemrut Körfezi, Alsancak Limanı'nın yük fonksiyonunu daha hızlı ve etkin şekilde üstlendi. Bir alternatif oluşmuşsa, çevre yolları da bunu destekliyorsa, üst üste yığılmış demir yığınlarını insanlar görmek istemez. Limanın olduğu yer kentin en değerli ve güzel noktası. İzmir halkı limanın kentin güzelliğine, kent yaşamının kalitesine faydası var mı yok mu diye düşünmeli. Burada bir turistin görmek istemediği bir manzara var. Halbuki Kordon ve Karşıyaka sahili ile bütünleşen bir yapı, İzmir'in muhteşem güzelliğini ortaya koyar, kentin kalitesini yükseltir" diye konuştu.

'Gelen tepkiler normal'

Önerisine tepkilerin son derece doğal olduğunu dile getiren Yavuz, herkesin fikrine saygılı olduğunu söyledi. Yavuz, şöyle konuştu: "Tepki İzmir'in geleneğinde var. Herkesin fikrine saygılıyım. Herkesin haklı olduğu konular, gerekçeler var. Bugün bu tartışmayı yaparken İzmir çevreyolunu, İstanbul-İzmir otoyolunu, hızlı treni, metroyu, Çandarlı Limanı'nı, Nemrut Körfezi'ni yok sayarak tartışmak doğru değil. İzmir değişti, şartlar değişti. Değişen şartları yokmuş gibi varsayarak konuyu değerlendirmeyelim. 10 yıl önceki Türkiye'de yaşamıyoruz, artık yepyeni bir Türkiye var."

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1354 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.