1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Babacan'dan ihracatçılara mesaj
Babacan'dan ihracatçılara mesaj

Babacan'dan ihracatçılara mesaj

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ihracatçılara, Eximbank'ın ''ihracatçının alacağına sigorta'' uygulamasından daha çok yararlanmaları çağrısında bulundu.

A+A-

Babacan, Türk Eximbank Genel Müdürlüğü'nün Ümraniye'deki yeni hizmet binasının açılış töreninde konuştu.

Babacan, Eximbank'ın genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınmasının sanayicilere, ihracatçılara ve müteahhitlere daha da yakın çalışması anlamına geldiğini söyledi.

Babacan, Eximbank'ın, 2023 için hükümetin belirlediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamakta da önemli bir performans ortaya koyduğunu, ürün yelpazesini genişletmeye, ihracatçıların iyi günde, kötü günde yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Türkiye'de ihracat finansmanındaki sürekliliğin sağlanmasında en önemli rol Türk Eximbank'a düşmektedir. Eximbank'ın özellikle kriz dönemlerinde üstlendiği görev çok önemlidir. Eximbank, ihracata hazırlıktan üretime kadar, döviz kazandırıcı faaliyetlerin desteklenmesinden ihracat kredi sigortasına kadar geniş bir alanda ihracatçılarımıza finansal hizmetler sunuyor.

İhracatçılarımız çoğu Eximbank'ın imkanlarının farkında değil. Eximbank ihracatçının alacağını sigorta ediyor. İhracatçımız böylelikle korkmadan yeni ülkelere girebilme imkanına sahip. Bana göre geldiğimiz nokta hala kafi değil.

İhracatçılarımıza buradan ben bir çağrı yapıyorum; bu hizmetin daha iyi farkında olun, daha çok yararlanın, bu konuda da bizim Eximbank'a desteğimizin önü açık. 'Bu işi ne kadar yapabiliyorsan yap diyoruz.'' dedi.

virahaber.com

Bu haber toplam 998 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.