1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. İzmit Körfezi'nde balık çeşitlerinde büyük artış
İzmit Körfezi'nde balık çeşitlerinde büyük artış

İzmit Körfezi'nde balık çeşitlerinde büyük artış

İzmit Körfezi'nde sanayi ve evsel atıkların denize boşaltılmasının önüne geçilmesi, sanayi kuruluşu ve gemilerin deniz uçağı ile havadan da sürekli kontrol yapılması sayesinde kirlenmenin önüne geçilirken balık çeşitliliği de arttı.

A+A-

Bir dönem sadece 'en dayanıklı balık türü' olarak nitelendirilen istavritin yaşayabildiği İzmit Körfezi'nde atık boşaltılmasının önüne geçilmesinin sonucu yaşayan balık türü sayısı 40'ı açtı.

Sanayi bölgesi olmadan önce Marmara'da yaşayan 100 kadar balık türünün yumartlamak için girdiği bilinen İzmit Körfezi'nde temizleme çalışmalarının yanı sıra ağ ile balık avı da yasaklandı. Balık çeşitliliğinin arttırılması için yeni projeler geliştirilirken, önemli gelişme sağlandı.

Körfez'e giren istavrit ve hamsi gibi küçük balıkların peşine düştüğü sanılan lüfer sürüleri bugün İzmit Körfezi'nin iç kısımlarına kadar geldi. Gölcük, Karamürsel, Derince ve Körfez gibi yerleşim birimlerinde sabah saatlerinde olta ile avlananlar peş peşe lüfer yakaladı.

İzmit'teki balıkçılar da, yıllardır ilk kez İzmit Körfezi'nde bu kadar bol lüfer görüldüğünü belirterek, denizin daha da temizlenmesiyle bu çeşitlilik ve bolluğun artacağını söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1692 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.